Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

2013 Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü Prof. Dr. Semra Paydaş’a Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.10.2013

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş, ‘Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ kapsamında verilen ‘Tıp Bilimi Ödülü’nün sahibi oldu. Prof. Dr. Paydaş ödülünü Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın elinden aldı.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneği, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın vefatının 20. yılında ‘Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’ adıyla düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hippokrat Salonunda gerçekleştirilen tören Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuar Piyano Bölümü öğrencisi Gözde Gülce Dağhan'ın Piyano dinletisiyle başladı.

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, öğretim üyelerinin Eczacıbaşı Topluluğu'nun tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1959'dan bu yana 'Bilime Katkı, Başarıya Ödül' sloganıyla sürdürdüğü bir ödülü almasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Semra Paydaş'ın bugüne dek yaptığı çalışmalar kapsamında çok prestijli bir ödüle layık görüldüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Kibar, "Bir öğretim üyemizin böylesine prestijli bir ödülü alması bizi çok gururlandırdı ve sevindirdi" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Sosyal bir sorumluluk yaklaşımıyla, ülkemizde tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 54 yıldır sürdürülen “Dr. Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülleri” geleneği üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olması nedeniyle, bu geleneğin üzerinde önemle durulması, süreçlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Üniversiteler, adı üstünde evrensel kurumlar olup en önemli görevleri düşünmeyi öğretmek, düşünce ve bilgiyi üretmek ve yaymaktır. Bilimsel düşünce niteliklerine ve donanımına sahip iyi bilim insanı yetiştirmek ve bilimsel çalışmaları desteklemek, teşvik etmek ve ödüllendirmek köklü bir üniversite olan Çukurova Üniversitesinin Kurumsal kimlik ve kültürünün ayrılmaz bir kesitini oluşturmaktadır. Üniversitemizin mevcut evrensel bilimsellik düzeyini daha yukarılara taşımaya katkı sağlayacak bilim ödüllerine sahip olmak hem üniversite yönetimi olarak hem de bilim insanı olarak öncelikli hedefimizdir.”

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu’nun kuruluş dönemlerinden başlayarak sadece endüstriyel girişimlerle yetinmeyip, bilim, eğitim, kültür, sanat ve spora destek sağlamayı başlıca ilkelerinden biri saydığını kaydetti. 1959’dan bugüne değin 32 Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülü ve 39 Eczacıbaşı Tıp Teşvik Ödülü verildiğini belirten Eczacıbaşı, saygın dergilerde yayına dönüşmüş olan 175 çalışmaya da destek ödülleri kapsamında gerekli finansmanın sağlandığını söyledi. Eczacıbaşı, “Yarım asrı aşan bu dönemde, Eczacıbaşı Tıp Ödülleri adıyla tıp ve eczacılık camiasına karşı sürdürdüğümüz toplumsal sorumluluğumuzu, ‘bilime katkı, başarıya ödül’ ilkesine gönülden inanan kurucumuzun, dünyamızdan ayrılışının 20. yılından itibaren Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ile özdeşleştirip, kendi adıyla yaşatmak istedik” dedi.  Bülent Eczacıbaşı, destek geleneğine 2002 yılından beri geleceğin tıp öncülerine, öğrencilik dönemlerinde ödüllendirmeyi eklemiş olmaktan da mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Başkanlığını Prof. Dr. Emin Kansu’nun yaptığı Bilimsel Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucunda ‘Tıp Bilimi Ödülü’nü kazanan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş ödülünü Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın elinden aldı.

Paydaş’ın yanı sıra, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Zekai Halıcı, ‘Tıp Teşvik Ödülü’ne, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Alp Buğra Başat ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Güneş Parlakgül, ‘Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne değer bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Esra Erdal da ‘Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödül törenine, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Ç.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşıı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi