Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Eczacılık Fakültesi “I. Olağan Öğretim Elemanları Toplantısı” yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.03.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi I. Olağan Öğretim Elemanları Toplantısı Dekan Prof. Dr. Nuran Öğülener başkanlığında gerçekleştirildi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eda Kumcu, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Aydınoğlu, Yrd. Doç. Dr. Özlem Alptekin, Yrd. Doç. Dr. Sinem Büyüknacar ve Öğr. Gör. Serpil Demirci’nin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda öğretim üyeleri, farklı üniversitelerde 35. madde ile görevlendirilen araştırma görevlileri ile ilk kez bir araya gelerek, Fakültenin oluşum süreci, gelişimi ve hedefleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener tarafından yapılan açılış konuşmasında, ülkemizde kurulmuş ve kuruluş aşamasında olan diğer Eczacılık Fakülteleri hakkında kısa bilgi verildikten sonra Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu ve misyonu vurgulanarak, bu doğrultuda ekip çalışmasının önemine dikkat çekildi.

Prof. Dr. Öğülener: “Hedefimiz, Türkiye’deki İlk On Eczacılık Fakültesi Arasına Girmek.”

Dekan Prof. Dr. Öğülener Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin kısa, orta ve uzun vadedeki “eylem planı” hakkında bilgi vererek,  Fakültenin akademik, eğitim, bilişim, altyapı alanlarında hedeflenen gelişim süreçlerine değindi. Konuşmasının bu bölümünde öğrenci eğitiminin önemini vurgulayan Prof. Dr. Öğülener “ÇÜ Eczacılık Fakültesi olarak hedefimiz, mevcut ihtiyaçlara cevap verebilen donanımlı eczacılar yetiştirebilmek ve Türkiye’deki ilk on Eczacılık Fakültesi arasına girebilmek.” dedi.

 

ÖYP Hakkında Bilgi Verildi

Fakülte öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özlem Alptekin, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) hakkında bir sunum yaptı. Bu sunum kapsamında, araştırma görevlilerinin ÖYP programı çerçevesinde dikkat etmeleri gereken hususlar vurgulandı. Araştırma görevlilerinin yüksek lisans ve doktora eğitimleri süresince akademik gelişimlerine yönelik inceleme ve araştırmalar yapmak üzere ÖYP kapsamında yurt dışında eğitim fırsatlarını değerlendirmelerinin önemi belirtildi.

Toplantılar 3 Aylık Periyotlarda Tekrarlanacak

Ayrıca, 35. madde ile görevlendirilmiş olan araştırma görevlilerinden, akademik çalışmalarını takip edebilmek amacıyla Fakülte tarafından oluşturulan  “Çalışma Takvimi” ve “ÇÜ Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlileri Bilgi Formu”nun altı aylık periyotlarla doldurulması istenildi.

Toplantının sonunda, alınan olumlu geri bildirimlerden dolayı, Eczacılık Fakültesi öğretim elemanlarının sürekli iletişim ve iş birliği hâlinde olmasının Fakültenin gelişim sürecine olumlu katkılarının olacağı düşünülerek, bu toplantıların her üç ayda bir düzenli olarak yapılması yönünde karar alındı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi