Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Eczacılar Günü Kutlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.05.2018

Bilimsel eczacılığın 179. Yılı dolayısıyla Çukurova üniversitesi Eczacılık fakültesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Her yıl 14 Mayıs günü kutlanan Eczacılık Günü Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından Hipokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törene rektör Yardımcısı Prof. Dr. şeref Erdoğan Dekan Prof. Dr. Nuran Öğülener Eczacı Odası Adana Şube Başkanı Ecz. Ersun Özkan, oda yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın Okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını öğrenci temsilcisi Mehmet Erbay yaptı.

Prof. Dr. Öğülener; “34 Eczacılık Fakültesi Arasında İlk Ona Girmemiz Büyük Bir Başarı”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, eczacılık mesleğini büyük özveri ve duyarlılıkla ifa ederek bu mesleğe emek vermiş, değer kazandırmış tüm eczacıların, akademisyenlerin ve eczacı adayı öğrencilerin 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutladığını söyledi. Prof. Dr. Öğülener, eczacılık mesleğinin sağlık hizmetleri içerisinde tarihi ve birikimiyle en köklü alanlar içerdiğini belirterek, eczacıların yüz yıllardır gelenek, değer ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun ve bireylerin sağlığı için çok değerli bir misyonu devam ettirdiğini söyledi.
Fakültelerinin en büyük amacının toplum sağlığının her aşamasında etkin bilimsel yenilikleri takip eden etik değerleri yüksek eczacılar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öğülener şunları kaydetti;
“2017 ÖSYS taban puanı başarı sırlamasında Türkiye’de 9. sırada yer aldı. Fakültemizin eğitimin ikinci yılında 34 eczacılık fakültesi arasında ilk ona girmesi başarılı bir başlangıç olmuştur. Hedefimiz başarımızın giderek artmasıdır.”

 

Ecz. Özkan: ”Biz Büyük Bir Aileyiz.”

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan ise 35 binin üzerinde eczacı, 25 binin üzerinde eczane,  45 eczacılık fakültesi ve 10 binin üzerinde öğrencisi, 54 eczacı odası ile büyük bir aile olarak, ilaç ve sağlık danışmanlığı alanında daha iyi hizmet yapabilmek adına kendilerini yetiştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Ecz. Özkan, halk sağlığı adına önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Erdoğan; “Üniversite Olarak Kalite Odaklı Eğitim Politikası İzliyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, ÇÜ Eczacılık Fakültesi’nin sağlık alanındaki en genç fakültelerden biri olduğunu belirterek, akreditasyon çalışmaları için gerekli tüm tedbirleri alarak çalışmalarını ona göre planladıklarını söyledi. Üniversite olarak kalite odaklı eğitim politikalarının temel birleşeni olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, fiziki mekânların iyileştirilmesi konusunda yeni bir bina yapımının devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Erdoğan “Güney kampüsümüzü yeni fakültelerle birlikle çok canlı bir yer haline getirmek için planlamalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

14 Mayıs Eczacılık Günü Dolaysısıyla Panel ve Konferans Düzenlendi.

Açılış konuşmalarının ardından Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gümüşel “Eczacılıkta Uzmanlık” konulu sunumunu yaptı. Daha sonra etkinlik “Farklı Pencerelerden Mesleğe Bakış” paneli ile devam etti. Panelin oturum başkanlığını ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener yaparken konuşmacılar ise Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gümüşel, Seerbest Eczacı Mürsel Yalbuzdağ, ÇÜ Balcalı Hastanesi Baş Eczacısı Müge Benlioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Eczacısı Belma Demir oldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi