Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesine Uluslararası Bir Ödül Daha…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.12.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri Viyana'da yapılan 1. Uluslararası Edelweiss Solo Piyano, Duet ve Oda Müziği Yarışmasından zaferle döndü. ÇÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülviyye Güler'in öğrencileri Bilge Gürer ve Çiğdem Ebinç kendi yaş kategorilerinde birincilik ve ikincilik ödülleri almaya hak kazandı.

İlk kez düzenlenen Uluslararası Edelweiss 2016 Yarışmasına Litvanya, Danimarka, İsrail, Azerbaycan, Türkiye ile Kıbrıs’tan çok sayıda yarışmacı ilgi gösterdi. 60’tan fazla profesyonel müzisyenin de katıldığı yarışmanın jüri başkanlığını Azerbaycan Devlet Konservatuvarı ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Samir Mirzayev yaparken, Mag. Egle Kirkaite (Avusturya), Mag. İrmantas Andriunas (Avusturya), Rasa Derbutiene (Litvanya) de jüri üyeliği yaptı. Yarışma kapsamında öğrenciler çeşitli seminerler ve konserlere de katıldı.

Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Çeşitli Uluslararası Yarışmalarda Ödül Aldı.

Öğrencilerle birlikte Türkiye’ye dönen ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ülviyye Güler yaptığı açıklamada, öğrencilerinin birçok başarıya imza attığını ifade ederek şunları söyledi;

“Bilge Gürer ve Çiğdem Ebinç'in 2016 yılında üçüncü yarışmaları oldu. 11. Uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda Bilge birincilik, Çiğdem ise ikincilik ödülü aldı. 5. Uluslararası Stockholm Piyano Yarışması’ndan ise yine Çiğdem ikincilik, Bilge ise üçüncülük ödülü ile döndü. Son olarak da Viyana’dan getirilen ödüller Çukurova Devlet Konservatuvarı için gurur verici. Başarılarımızın katlanarak devam etmesini diliyorum.”

Sahneye Türk Bayrağı İle Çıktılar.

1.Uluslararası "Edelweiss" 2016 Yarışması’nda Türkiye’yi hem Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın hem de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin temsil ettiğini belirten Doç. Dr. Güler, öğrencilerin ödüllerini alırken sahneye Türk Bayrakları ile çıktıklarını söyledi.  

Doç. Dr. Güler yarışmalara katılım sağlamaları için katkı veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti;

“Ülkemizin ve Üniversitelerimizin dünyaya tanıtımı, sanatsal faaliyetlerimizin devamlılığı için sponsor firmalar hiç kuşkusuz çok önemli bir işlevi sürdürüyor. Bu bağlamda da, yarışmaya giderken bizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen, başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar hocam olmak üzere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyhan Tükel'e, Do-Re Müzik Müdürü Ahmet Elmaya ve Türk Hava Yolları’na çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, 1. Uluslararası "Edelweiss" 2016 Yarışmasını düzenleyen organizatörler Jolita Skinulyte (Direktör), Raminata Zelieskyte (Koordinatör), Lina Grigaitiene (Koordinatör) son derecede donanımlı organizasyon için şükranlarımızı sunarız.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi