Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

E –MENTE Projesi Tanıtılarak Sertifika Töreni Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.05.2016

“Okul Öncesi Öğretmenleri için e-Mentörlük Temelli Eğitim (e-MENTE: OÖÖ)” başlıklı projenin tanıtım toplantısı ve sertifika töreni Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Yurtal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Çalışkan, Kazım Baran, Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Şule Erden ile gönüllü Okul Öncesi Öğretmenleri katıldı.

“Okulöncesi Öğretmenleri için e-Mentörlük Temelli Eğitim.”
Proje hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okulöncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Şule Erden, 1001 TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülecek olan “Okulöncesi Öğretmenleri için e-Mentörlük Temelli Eğitim” başlıklı proje ile Türkiye’de okulöncesi öğretmenleri için çalışma yaptıklarını söyledi. E-Montorlük yaklaşımına dayalı tasarım tabanlı “e-mente:OOÖ” programının geliştirilmesi ve etkinliğinin sınanmasını amaçladıklarını belirten Dr. Erden, bu çalışma sürecinde gönüllü öğretmenlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.  

Dr. Erden konuşmasına şöyle devam etti;

“Çukurova, Anadolu, Ankara, Uludağ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanları tarafından ortaklaşa yapılan proje Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Trabzon illerinde yürütülecek. Bu proje kapsamında uzaktan eğitim aracılığıyla (web ortamında) okul öncesi öğretmenleri ile MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı üzerinde çalışılacak, böylece öğretmenlerin bilgi ihtiyaçlarının karşılanması, doğru örneklerin paylaşılması ve programın en doğru şekilde uygulanabilir hale gelmesi mümkün olacak. Odak grup görüşmeleri için iki gönüllü öğretmen grubu oluşturuldu. Bu pilot çalışmaya farklı üniversitelerden mezun 15 gönüllü okul öncesi öğretmeni seçildi.  Seçilen bu öğretmenlerle üç hafta boyunca MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Belirlenen odak grup öğretmenler ile MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ve programın uygulanmasına yönelik gereksinimleri belirlemek amacıyla görüş ve öneriler alındı. Odak grup görüşmelerinde öğretmenlerden alınan görüş ve öneriler doğrultusunda web ortamında verilecek eğitimin içeriği oluşturulacak.”

Projeye Katılan Öğretmenlere Sertifikaları Verildi.

Okul Öncesi Eğitimin gelişimine katkı sağlayacak projede emeği geçenlere teşekkür eden Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Yurtal ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan ve Kazım Baran, projenin önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Toplantı, katılımcılara belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi