Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Boztepe’ye Emeklilik Töreni

 

 

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Boztepe için emeklilik töreni düzenlendi. Törenin başında konuklara, Boztepe’nin ilkokuldan üniversite yıllarına, evliliğinden-öğretim üyesi olduğu dönemlere kadar olan fotoğraflarının bulunduğu bir slayt sunuldu.

Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Yıldız’ ın sunumuyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. E. Sultan Giray  “ Hamit Hocamız bölüme sadece öğrenci değil, değerli öğretim üyeleri de kazandırdı. Herkese yaptığı açıklamalarla ve yerinde verdiği tepkilerle çok büyük katkıları oldu. Çoğu zaman fikir dağarcığımızı genişletti. Kendisinden ayrılmak hepimizi üzüyor. Hocamıza, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

 

iletisim1
iletisim1

Tören de söz alanFen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin düşüncelerini,  “Yaklaşık 1985 ten beri Hamit Hocamız ile beraberdim. Çeşitli toplantılara ve çeşitli Doçentlik jürilerine katıldık. Hamit Hocamızın jürilerde örnek aldığım ve aynı zamanda da uyguladığım bir davranışı vardır. Adayı hiçbir zaman köşeye sıkıştıracak bir şekilde davranmadı. Bardağın hep dolu tarafını gördü. Hocamız bilim insanı olmasının yanı sıra, iyi bir eğitimcidir. Kendisine teşekkür ederim. Bundan sonraki hayatında sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” şeklinde ifade etti.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu uzun zamandır tanıdığı Prof. Dr. Hamit Boztepe ile Çukurova Üniversitesine geldikleri ilk gün anılarını anlatmasının ardından, “ Yolculuk hiç bitmez,  sadece istikamet değişir. Yolunuz açık olsun, gönlünüz şen olsun” diyerek sözlerine son verdi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Boztepe için düzenlenen emeklilik töreninin aynı zamanda Boztepe’nin doğum günü olduğunu vurgulayarak duygularını, “ Hocamız bana hep çocuklarınla dost olmayı dene der. Kendisi dostlarını hep çok önemsemiştir. Hamit Hoca aramızdan ayrılmıyor, hep bizimle olacak. İyi ki doğdunuz iyi ki varsınız” diyerek ifade etti.

iletisim1 iletisim1

Törene Prof. Dr. Boztepe’ nin eşi Zeynep Boztepe, kızı Gonca, oğlu Kıvanç ve torunlarıyla katılan Prof. Dr. Hamit Boztepe  “ Beni yetiştiren anne ve babama minnettarım. Tüm hocalarım hayatıma bir şeyler kattı. Hayatım boyunca hep mutlu oldum. Hayat arkadaşım hayata tutunmama yardımcı oldu. Çocuklarım ve torunlarım yaşamıma anlam kattı. Yeni bir hayata heyecanla ve hevesle başlıyorum.” dedi.

Tören sonunda Prof. Dr. E. Sultan Giray, Prof. Dr. Hamit Boztepe’ ye çiçek takdim etti. Prof. Dr. Selahattin Serin’ in, Prof. Dr. Bilgehan Güzel tarafından hazırlanan ve Prof. Dr. Hamit Boztepe’ nin fotoğraflarının bulunduğu bir tabloyu Prof. Dr. Boztepeye vermesiyle tören sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi