Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sektör Zirvesi 2016 “Değişimi Yönetin” Temasıyla Farklı İsimleri Öğrencilerle Buluşturdu.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.03.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu'nun 2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği  “Sektör Zirvesi” bu yıl yine farklı isimleri Çukurova Üniversiteli öğrencilerle buluşturdu. Zirvesi’nin bu yıl konusu “Değişimi Yönetin” olarak belirlenirken, ilk konuşmacı ise Adanalı İşadamı Pink Organizasyon Sahibi Namık Kemal Biçer oldu.

Çukurova Üniversitesi öğrencilerini farklı sektörlerden gelen kendi alanlarında başarılı olmuş konuşmacılar ile buluşturmaya devam eden EMÖT konuşmacıların kariyerleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak ve kendi kariyerlerine yön vermek amacıyla Sektör Zirvesi organizasyonlarından birini daha tamamladı. 

Sektör Zirvesinin Bu Yıl ki Konusu "Değişimi Yönetmek” Oldu.

Gelişen ve değişen teknolojiye sektörlerin nasıl ayak uydurduğu konusunu bu yıl ele alan EMÖT Sektör Zirvesi organizasyonunun konusunu "Değişimi Yönetmek" olarak belirledi.

Toplam 12 oturumdan oluşan konferansların açılış konuşmasını ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rızvan Erol yaptı. Sektör zirvesinin tüm üniversite öğrencilerine hitap ettiğini belirten Prof. Dr. Erol, bugüne kadar yapılan sektör zirvesi toplantılarına yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığını söyledi.

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ise konuşmasında mühendislik mesleğinde eğitimin yanı sıra, eğitimi destekleyici faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Başıbüyük, “Bir ülkenin kalkınmasının yolu eğitimden geçiyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve ‘bilgi’ üretmek zorundayız. Bunun için de, sektöründe Türkiye’nin en iyilerinin davet edildiği bu ve buna benzer faaliyetleri çok önemsiyorum.” dedi.

Tanınmış İsimlerle Öğrenciler Bir Araya Geldi.

Açılış konuşmalarının ardından 12 oturumda farklı sektörlerden konuşmacılar öğrencilerle buluştu.  İlk olarak öğrencilerle Adana'nın yanı sıra ülke geneli ve yurtdışında birçok başarılı organizasyona imza atan Adanalı İşadamı Pink Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Alman-Türk İşadamları Derneği Başkanı Namık Kemal Biçer konuşmacı oldu.

Biçer, iş dünyasında uzun yıllar edindiği tecrübelerini üniversiteli öğrencilere aktararak onlara bazı tavsiyelerde bulundu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi