Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Kütüphanesi Son Teknoloji İle Donatılıyor.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.12.2016

ÇÜ Kütüphanesi‘nde Özel Veritabanı ve Bibliyografya Yazılımı Hayata Geçirildi

Türkiye’deki 14 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezinden biri olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kütüphanesi, son teknoloji donanımlarla akademisyen, öğrenci ve araştırıcılara hizmet ediyor. Uluslararası kapsamdaki kütüphanelerde kullanılan otomasyon sistemleri ile uyumlu teknolojileri kullanan Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi, kişisel bilgi veritabanlarını oluşturarak, bibliyografik bilgileri saklama, düzenleme, tarama ve paylaşıma olanak sağlayan özel bir veritabanı ve bibliyografya yazılımını hayata geçirdi.

Kullanıcılara daha hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet için yeni çözümler üreten Çukurova Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kaynaklara daha hızlı erişimini sağlamak için yeni teknolojilerden faydalanarak EndNote isimli yazılımı araştırıcı ve akademisyenlerin kullanımına sundu. Daire Başkanlığı, lisanslanarak tüm personelin kullanımına sunulan EndNote yazılım sistemi hakkında akademisyenleri ve araştırıcıları bilgilendirmek amacıyla Mithat Özsan Amfisi’nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Endnote Yazılım Sistemi Anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nihat Nacar, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme, hangi dergilerde yayın yapılabileceğine dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle dikkat çeken EndNote yazılımının bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinde akademisyen ve araştırıcılara yardımcı olacağını söyledi.

 

Endnote Nedir?

Daha sonra kürsüye gelen Research Software Yetkilisi Kadir Diren EndNote yazılımı ile ilgili akademisyen ve araştırıcılara bilgi verdi. Diren, EndNote’un kişisel bilgi veritabanlarını oluşturarak, bibliyografik bilgilerin saklanması, düzenlemesi, taranması ve paylaşımına olanak sağlayan bir yazılım olduğunu bildirerek, makale yazım sürecinde 6000’ in üzerinde farklı bibliyografya stili ile atıf, şekil ve referansların düzenlemesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Makale ve Tez Yazımını Kolaylaştıracak Yazılım.

EndNote Eğitim Seminerinde firma yetkilisi Diren, EndNote ile kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma, online veritabanlarında makale arama, referans kaydı import seçenekleri, manuel veri girişi, tam metin pdf’lerden otomatik kaynakça oluşturma, kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme, tez ve makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma, endnote ile makale yazımı, referans ve kütüphane paylaşımı, EndNote manuscript matcher özelliği ile makale yayınlamak için en uygun dergi seçimi gibi teknik konuları katılımcılara aktardı

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi