Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

"III. Temel Endokrinoloji Kursu" ÇÜ Ev Sahipliğine Gerçekleştirildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.12.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı tarafından "III. Temel Endokrinoloji Kursu" düzenlendi. Kursa, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden Yardımcı Doçent düzeyinde 8 genç akademisyen kursiyer olarak katıldı.

Kurs başkanı ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ali Kemal Topaloğlu, bu kursla klinik alanda eğitim alan akademisyenlerin temel bilimler açığının kapatılmasının amaçlandığını söyledi.

 

Eğitimler Teorik ve Uygulamalı Olarak Yapıldı

Prof. Dr. Topaloğlu, kursiyerlerle “Endokrinolojideki Temel Kavramlar”, “Organizma”, “Organ, Doku ve Hücre” konularının gözden geçirildiğini bildirdi. Prof. Dr. Topaloğlu ayrıca Endokrinolojik araştırmalarda sık kullanılan PCR, DNA Dizileme, RealTime-PCR ve Western Blotting ile Tüm Eksom Dizilemesi yöntemlerinin de teorik ve uygulamalı olarak çalışıldığını söyledi.

Kurs, Pediyatrik Endokrinoloji Alanında Bir İlk…

Prof. Topaloğlu bu kursun Pediyatrik Endokrinoloji alanında bir ilk olduğunu ve başarılı geçtiğini belirterek, kursun tekrarlanacağını kaydetti. Prof. Dr. Ali Kemal Topaloğlu, eğitimin Pediyatrik Endokrinoloji Yandal eğitimi müfredatının bir parçası olması yönünde çalışmalar olduğunu da sözlerine ekledi.

Kurs sonunda kursiyerlere katılım sertifikaları dağıtıldı.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi