Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü.’de ‘Engelli Eğitiminde Spor Materyalleri’ Sergisi Açıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) Engelli Eğitiminde Spor Materyalleri” sergisi açıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin de katıldığı sergide yer alan materyaller katılımcılara BESYO öğrencileri tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce koordinatörlüğünde BESYO 4. sınıf Öğretmenlik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin organize ettiği Engelli Eğitiminde Spor Materyalleri Sergisi’nde, ‘Down Sendromu’, ‘Otizm’, ‘Bedensel Engelli’, ‘Görme Engelli’ ve ‘İşitme Engelli’ gençlerin ebeveynlerine, geliştirilen materyallerle nasıl bir eğitim yapılabileceğiyle ilgili bilgiler verildi. 5 ayrı engelli gurubuna yönelik spor materyallerinin yer aldığı sergi üç hafta boyunca haftada bir gün açık kaldı. Sergide yer alan materyaller ise katılımcılara BESYO öğrencileri tarafından uygulamalı olarak 2’şer eğitsel oyunla anlatıldı.

Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce bu projeyle engelli ve engelli olmayan bireylere, engelli eğitiminde kullanılabilecek spor materyallerini tanıtmayı amaçlarını belirterek, “Hedefimiz, farklı engelli gruplarının yeterliliklerine göre geliştirilen bu materyallerle nasıl bir eğitim yapılabileceğini anlatmak. Engelli bireylerin ebeveynlerine ise ev ortamında çocuklarının motor gelişimlerine, bedensel ve uzamsal farkındalıklarına, hareket (vestibuler sistem) ve dokunma (taktil) duyularının gelişimini destekleyen pratik ve ucuz materyallerle ne tip eğitsel oyunlar oynatabilecekleri konularında bilgi verip, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi