Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma Ve Koordinasyon Birimi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.04.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim sorunlarını belirlemek üzere bir araya geldi.

Temel amacı, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde sosyal, kültürel, eğitim, öğretim, ekonomi ve ulaşılabilirlik konularında engelli öğrencileri desteklemek ve yaşadıkları sınırlılıkları kolaylaştırmak olan Çukurova Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi, Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan başkanlığında Akif Kansu Toplantı Salonu’nda değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Komisyon Birim Koordinatörü Doç. Dr. Özgül Akın, Şenkal ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ve engelli öğrenciler katıldı.

 

“78 Engelli Öğrencimiz Var.”

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan yaptı. Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi’nin mekânsal gelişimi için düzenlemeler yaptıklarını belirterek, 78 engelli öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, engelli öğrencilerin mekânsal sorunlarını gidermek üzere çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

“Engelli Öğrencilerimizi Önemsiyoruz.”

Birim Koordinatörü Doç. Dr. Özgül Akın Şenkal ise katılımcılara bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Şenkal, Çukurova Üniversitesi olarak engeli öğrencileri önemsediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, kampüste rahat eğitim ve öğretim yapabilmeleri için gerekli tedbirleri alındığını ifade etti.

İlgili Daire Başkanlıkları Engelli Öğrencilerle İlgili Yapılan Çalışmaları Sundu.

Daha sonra ilgili daire başkanlıklarının temsilcileri Çukurova Üniversitesi’nin engelsiz mekan olması için yaptıkları çalışmaları görsellerle sunum yaptı. Sunumların ardından engelli Öğrenci temsilciliği görevini yürüten Ziya Serik’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. şeref Erdoğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

BESYO Öğrencisi Fatih Tüm Engelli Öğrenci Temsilcisi Seçildi.

2 yıl boyunca engelli öğrenci temsilciliği için 6 engeli öğrenci aday oldu. Adaylar kendilerini tanıtarak projelerini açıkladı. 6 aday arasında yapılan seçim sonucu BESYO 2. Sınıf Öğrencisi Fatih Tüm, Engelli Öğrenci Temsilcisi olarak seçildi.   

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi