Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Engel Tanımayan’ Kadınlardan ÇÜ’de 8 Mart Buluşması

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.03.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği “Kadın Olmanın Zorlu Mücadelesinde ‘Engel Tanımayanlar’ konulu söyleşide İş Kadını Esra Özden, ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman ve Hürriyet Gazetesi Çukurova Eki Röportaj Yazarı Duygu Sedefoğlu’nu üniversite öğrencileriyle buluşturdu.

ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikte alanlarında başarılı 3 kadın, üniversite öğrencileriyle kadın olmanın zorlu mücadelesinde engelleri nasıl aştıklarını, zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini anlattı.

“Önceliğiniz Para Değil Başarı Olsun.”

Kendi hayat hikâyesinden örnekler vererek sözlerine başlayan Esra Özden, çeşitli sektörlerde görev aldığı üst düzey yöneticiliklerden sonra kendi işini kurduğunu kaydetti. “İş hayatında bir şeyleri başardıkça devamı gelsin istiyorsunuz” diyerek girişimciliğin önemine vurgu yapan Özden, bu konuda öğrencilerin de girişimci bir ruha sahip olmaları gerektiğini söyledi. Özden, “İş hayatında önce ‘çalışan’ olun. İş hayatını tecrübe edin. Ve asla para kazanmayı işinizin odağına koymayın. Başarı önceliğiniz olsun. Başarı parayı getirecektir. Çok çalışın ve işinizi iyi yapın. Karşılığını mutlaka alırsınız” dedi.

 

 

“Her Şey Ailede Başlıyor.”

ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde yaptığı başarılı çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk projelerinde de önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Nazan Koluman da yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın ‘Özgecan Aslan’ ve ‘Gizem Akdeniz’ boyutuna değindi. “Her şey ailede verilen eğitimde başlıyor” diyen Koluman, ne yazık ki yaşanan şiddet olaylarında çoğu zaman bunun eksikliğinin görüldüğünü ifade etti. Koluman, “Hayatta ne olursanız olun, önce iyi bir anne-baba olun. İyi çocuklar yetiştirin” diye konuştu.

“Hiçbir Şey Ayağınıza Gelmez.”

Hürriyet Gazetesi Çukurova Eki’nde ‘Duygu’nun Konuğu’ ismiyle yaptığı röportajlarla adından söz ettiren Duygu Sedefoğlu ise kadınlar üzerine düzenlenen bir etkinliğe erkeklerin yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Hiçbir şey sizin ayağınıza gelmiyor” diyerek mücadelede ısrarcı olmanın altını çizen Sedefoğlu, özellikle kadınlar için iş hayatında hiçbir şeyin tozpembe olmadığını vurguladı. Sedefoğlu, “Buna rağmen karşı tarafa sağlam duruşlu olduğunuzu hissettirdiğiniz sürece başarıyı yakalıyorsunuz” dedi. ÇÜ Sinerji Kulübü’nün düzenlediği “Kadın Olmanın Zorlu Mücadelesinde ‘Engel Tanımayanlar’” konulu söyleşi, konuşmaların ardından konuşmacılara plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi