Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesinde ‘Engelliler İçin Sıra Dışı Dans Festivali’ Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

31.05.2016

Öğrencilerin Projesi Festival Oldu…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) derste başlayan proje ödevini festival haline getirdi… Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nün ‘‘Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor’’ dersi kapsamında 3. sınıf öğrencilerinin proje olarak hazırladığı “Engelliler İçin Sıra Dışı Dans Festivali” (ENİSDAF) renkli görüntülere sahne oldu…

ÇÜ Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce yaptı.
Yrd. Doç. Dr. İnce, ders kapsamında başlayan ve festival haline gelen bu etkinliğin engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önemli görev üstleneceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. İnce, “Bu çalışma, engelli bireylerin alt ve üst extremite kas kuvvetleri ve reaksiyon sürelerine, 6 haftalık sportif temel teknik çalışmalarının etkisini belirlemek amacıyla hazırlandı.” dedi.

Dersti Proje Oldu Sonra Festival Haline Geldi…

Çukurova Üniversitesi BESYO’ da Antrenörlük Eğitimi alan öğrencilerin  “Engelliler İçin Spor Eğitimi” dersi kapsamında branşlarına göre basketbol, hentbol, voleybol, futbol, masa tenisi, kort tenisi, güreş, atletizm, jimnastik gruplarında 5-6 kişilik gruplara ayrıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. İnce projenin hayata geçirilmesini şu sözlerle anlattı;

 

“Bu gruplara proje anlatılıp ve her branşa özgü temel hareketlerini içeren bir seminer verildi. Daha sonra bu öğrenci grupları farklı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ve engellilere yönelik devlet okullarına (kaynaştırılmış eğitim) yönlendirildi. Her bir eğitmenin spor yapmasında sakınca olmayan bir öğrenci seçmesi istendi. 5-6’şar kişilik gruplarla 6 hafta boyunca haftada 2 gün yaklaşık 1’er saat branşlarına özgü temel teknik çalışmaları uygulaması gereği bildirildi. Bu çalışmalar daha önceden belirlenen 1,5-2 dakikalık, eğitmenler tarafından oluşturulmuş sıra dışı (kendi branş malzemeleri ya da temel hareketleriyle) dans koreografileri doğrultusunda yaptırıldı. Altıncı haftanın sonunda bir günlük Engelliler için Sıradışı Dans Festivali “ENİSDAF” düzenlendi.” 

Engelli Bireylere Festival Sonunda Hediyeler Verildi.

Açılış konuşmasının ardından ders kapsamında yapılan projede hazırlanan koreografiler sırayla sergilendi. Basketbol, hentbol, voleybol, futbol, masa tenisi, kort tenisi, güreş, atletizm ve jimnastik branşlarında hazırlanan dans gösterileri izleyenlere sunuldu. Etkinlik sonunda engelli bireylere çeşitli hediyeler verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi