Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Enstitü Mezunları diplomalarını aldılar !

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.06.2013

Çukurova Üniversitesi Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Yüksek lisans ve Doktora öğrencileri törenle diplomalarını aldılar. Enstitülerin 31. Mezuniyet töreni, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’ nde gerçekleştirildi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Rektör Yardımcıları, çok sayıda öğretim üyeleri, akademisyenler ve aileler katıldı.

“ Bilime Cesaret Veren Bir Yaklaşımı Benimsedik”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar “ Üniversiteler olarak sosyal, ekonomik, bilimsel ve kültürel boyutları da kapsayan çok boyutlu konulardaki anlayışımızı geliştirmek zorundayız. Toplumsal hayatta, dünyadaki değişiklikleri gözlemleme ve değerlendirebilme yeteneği oluşturmada biz yükseköğretim kurumlarının sosyal sorumluluğu inkâr edilemez. Çukurova Üniversitesi olarak, bu sorumluluğun farkındayız. Hiçbir zaman sadece eğitimi amaçlamadık. Çünkü biliyoruz ki, Üniversiteler temel işlevleri olan eğitim ile birlikte araştırma, öğretim ve topluma hizmet konularında da görev ve sorumluluklarını yerine getirmek zorundadırlar. Kurumsal özerkliğimiz ve akademik özgürlüğümüz bağlamında yerine getirdiğimiz bu işlevlerin ulusal, küresel ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet ettiğinin bilincindeyiz” dedi.

“Enerjinizi hep yüksek tutun, çünkü başarılı insanlar enerjisi yüksek olanlardır…”

Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır diyen Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gök “ Üniversiteler toplumun kalkınma motorları gibi öneme sahiptir. Sevgili mezunlarımız bizler, sizlerin başarısını alkışlamak için buradayız. Ulaştığınız bu noktada esas başarı sizindir. Enerjinizi hep yüksek tutun, çünkü başarılı insanlar enerjisi yüksek olanlardır. İşinizi yapmakla yetinmeyin en iyisi olun. Yolunuz açık olsun” dedi. Mezun Öğrenciler adına konuşma yapan Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Dr. İlkin Andaç ise “ Emeklerinizle filizlenen tohumlar meyve veriyor. Çukurova Üniversitesi hem ismi hem de akademik ve idari kadrosuyla değerli bir yere sahip. Doktora derecemi bu üniversiteden almaktan gurur duyuyorum. Çukurova Üniversitesi bizlere bilgiyi nasıl kullanacağımızı öğretti. Bizde bilimin ve aklın yolunu kullanarak başarıya ulaşacağız” diyerek mezuniyet sevincini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Tsvetelina Tunteva,  Boris Tuntev, Marina Babayeva kısa bir dinleti sundular. 468 Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisinin diploma aldığı tören sonunda öğrenciler kep fırlatıp mezuniyetin heyecanını yaşadılar.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi