Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde “Herkes İçin E-Öğrenme” Projesi Başlatıldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.04.2016

Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde “Better e-learning for All – Better-E”  Adult Education - Strategic Partnership Projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Türk Ulusal Ajansı) sunularak kabul edildi. Proje Avrupa Birliği tarafından desteklenerek çalışmalara başlandı.

Proje Başlangıç Toplantısı, Çukurova Üniversitesi’nden Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Çetin İlin başkanlığında, proje ortaklarından Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Portekiz’den University of Minho ve Apload Social Planning and Evaluation, İtalya’dan University of Ferrara, Yunanistan’dan Dian E-Learning Center, İngiltere’den Searchlighter Ltd. ve Türkiye’den Mesleki Girişimciler ve Toplum Gönüllüleri Derneğiyle üniversite temsilci ve öğretim elemanlarının katılımı ile yapıldı.

 

Çukurova Üniversitesi’nin Projesi AB Tarafından Desteklendi.

Projeyle ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Çetin İlin, dünyada eğitim kurumları tarafından kullanılan Moodle, Cousera, Udemy, Schoology gibi e-öğrenme platformları incelendiğinde, bu platformlarda  teknolojinin pedagojiden daha fazla yer aldığının  görüldüğünü söyledi.

Bunun için yetişkin eğitimi konusunda, e-öğreticilerin e-öğrenme çalışmalarında bir adım daha ileri gitmelerini sağlamak, mevcut e-öğrenme platformu üzerindeki çalışmalarına ışık tutmak ve dezavantajlı gurupların da sosyal hayata katılmalarını sağlamak amaçları ile Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde “Better e-learning for All – Better-E”  Adult Education - Strategic Partnership projesini AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduklarını belirten Öğr. Gör. İlin şunları kaydetti;

“Proje Avrupa Birliği tarafından desteklenerek çalışmalara başlandı. Projenin “Better-E” olarak seçilmesi, çok amaçlı. Better-E’nin “Better Europe” olarak düşünülebilir. Projenin birçok nihai hedefinde güçlü Avrupa Ortaklıklarına katkı sağlayabileceği, diğer taraftan “Battery” kelimesinin ortaklar arasında projenin geliştirilmesinde güçlü bir enerjiyi ortaya koyacak. Proje aynı zamanda Erasmus+  öncelikleri ve amaçlarına da cevap veriyor. Proje süresi 2 yıl olarak belirlendi. Bir sonraki toplantı University of Ferrara’nın ev sahipliğinde İtalya’da yapılacak.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi