Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

e-Portfolio Projesinin 4. Toplantısı Budapeşte/Macaristan’da Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen “Aday Mesleki Eğitim Mezunlarının İstihdamı için Kaynak e-Portfolyo Sistemi” Projesinin 4. Uluslararası toplantısı Budapeşte /Macaristan’ da yapıldı.

Yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilerin istihdamının amaçlandığı projenin Macaristan ortağı Szamalk Szalezi Szakközépiskola’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Türkiye’den Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde, Niğde Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Dalya Ajans, Portekiz’den Apload, Polonya’dan Aviva Poland, Macaristan’dan Szamalk ve İspanya’dan Sea-Teach’in temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje 4. toplantısı Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Mesut Özonur, ev sahibi kurum Szamalk Müdürü Dr. Ildiko Balassa, Öğretim Görevlileri Toth Ildiko ve Kate Fazekas’ın açılış konuşmaları ile başladı. 

 

 

Eylül 2014 tarihinde Portekiz’de yapılan toplantıdan bugüne kadar gerçekleşen proje çalışmaları, gelişmeleri ve diğer proje ortağı ülkelerin temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. Projeye ait web sayfası düzenlemeleri ile e-portfolyo çalışmalarının yayımlandığı sitenin test çalışmaları, ortak ülkelerde mevcut e-portfolyo sistemine kayıt aşamalarının gözden geçirilmesinin yapıldığı toplantı, projeye ait yapılması gereken işler konusunda çalışmalar ve tartışmalar ile devam etti.

Macaristan’daki toplantıya Adana’dan web üzerinden konuşmacı olarak katılan Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Çetin İlin, portalın değerlendirme çalışmaları ve düzenlenecek anket ile ilgili bilgiler verip sonuçların Polonya toplantısına kadar bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Taslak platformun üzerinde bilgi alışverişinde bulunularak bir sonraki uluslararası toplantının Haziran 2015’te Proje ortağı AvivaPoland tarafından Polonya’nın Wroclaw şehrinde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Projenin Kapsamı

Proje konusunda bilgi veren Adana Meslek Yüksekokulu Md. Yrd. Öğr. Gör. Dr. Mesut Özonur, Proje Web sayfası (www.e-portfolioproject.eu) ve platformunun (www.e-portfolioproject.net) bir sonraki Polonya toplantısına kadar proje ortağı ülkelerin dillerinde ve İngilizce olarak oluşturulacağını, öğrenci-öğretici-işyeri kullanıcı kayıtlarının tamamlanacağını, proje sonuçlarının sadece istihdama yönelik (show-case) olmadığını aynı zamanda da “learning portfolio” olarak düzenleneceğini, kişisel, sosyal ve metodolojik yeteneklere yönelik olacağını ve projenin hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde bireysel ve öğrenme merkezli bir öğrenme yaklaşımı geliştirmeye yönelik olacağını söyledi.

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Çetin İlin ise, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı–Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Yenilik Transferi Projesi “e-portfolyo” sonucunda hazırlanacak platformun yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilere ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, projenin aynı zamanda mesleki eğitim çatısı içerisinde bulunan öğretim elemanları, eğiticiler, idareciler, program planlayıcıları, şirket idarecileri ve danışmanları, iş başvurusunda şirket içi oryantasyonu sağlayan eğitim danışmanı ve uygulayıcıları, iş yerindeki gençleri denetleyip yöneten diğer tüm personeli de kapsadığını vurguladı.

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi