Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi AB Projesi “e-portfolyo” Başarılı Bir Şekilde Tamamlandı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen “Aday Mesleki Eğitim Mezunlarının İstihdamı için Kaynak E-Portfolyo Sistemi” projesi tamamlandı.

Yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilerin istihdamının amaçlandığı projenin başarıyla tamamlanması nedeniyle final toplantısı düzenlendi. Toplantıya proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Çetin İlin ve ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Şengül, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Proje yürütücüsü Çetin İlin toplantıda yaptığı konuşmada “e-Portfolyo” Projesinin hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde bireysel ve öğrenme merkezli bir öğrenme yaklaşımı geliştirmeye yönelik olduğunu söyledi. İlin, “Projede ortaklarla birlikte, yapılan çalışmalara değinip e-portfolyo uygulamaları ile bağlantılı elde edilen sonuçları raporlama konularına öncelik verdik. Dolayısıyla öğrenci ve mezun ile iş dünyası arasındaki işbirliğini sağlamak amacıyla güçlü bir portföy oluşturduk. Umarım bu çalışmamızla uygun işe doğru insan yerleştirilmesine katkı sağlayabiliriz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Şengül ise, bu projeyle yükseköğrenime devam eden ve mezun olan öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Şengül, projenin mesleki eğitim çatısı içerisinde bulunan öğretim elemanları, eğiticiler, idareciler, program planlayıcıları, şirket idarecileri ve danışmanları, iş başvurusunda şirket içi oryantasyonu sağlayan eğitim danışmanı ve uygulayıcıları, iş yerindeki gençleri denetleyip yöneten diğer tüm personeli de kapsadığını vurguladı.

Prof. Dr. Şengül, proje Web sayfası (www.e-portfolioproject.eu) ve platformunun (www.e-portfolioproject.net) proje ortağı ülkelerin dillerinde ve İngilizce olarak oluşturulduğunu belirtti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi