Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde “Erasmus Haftası” Etkinlikleri Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.07.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi tarafından “Erasmus Haftası” etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, 16 Avrupa Ülkesinden gelen 22 Erasmus ve Dış İlişkiler Ofisleri görevlileri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret ederken, Erasmus ile gelip Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler de, kendi ülke ve üniversitelerini tanıtmak amacıyla stant açtı. Etkinlikler “Erasmus+ Gençlik Programı”  bilgilendirme toplantısıyla sona erdi.

ÇÜ Diş İlişkiler Birimi Erasmus Ofisi tarafından düzenlenen “Erasmus Haftası” etkinlikleri kapsamında 16 Avrupa Ülkesinden gelen 22 Erasmus ve Dış İlişkiler Ofisleri görevlileri ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti. ÇÜ Diş ilişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan nezaretinde gerçekleşen ziyarette heyet, Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi aldı.

Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, farklı ülkelerden gelen Erasmus ofis görevlileri ile tek tek tanışarak, yabancı öğrenci sayısının bu yıl bini geçeceğini söyledi.

Heyet, Çukurova Üniversitesi Hakkında Bilgi Aldı

Çukurova Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Erasmus Ofisinden Prof. Dr. Tufan Eroldoğan Çukurova Üniversitesi’ne gelecek olan yabancı öğrencilere sunulan imkânlar ve Erasmus Ofisinin çalışmalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, yabancı konuklar fakülteleri gezerek ikili işbirliği ve öğrenci değişim programları hakkında görüşmeler yaptı.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Üniversitelerini Tanıttı

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Erasmus programıyla Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı uyruklu öğrenciler, heyet üyelerinin yardımıyla kendi ülkelerini ve üniversitelerini tanıtmak amacıyla ÇÜ Hippokrat Konferans Salonu’nda stant açtı.

Etkinliğin son günün de ise ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde Erasmus+ Gençlik Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi ortaklığıyla düzenlenen ve AB Bakanlığı Ulusal Ajans Eğitmeninin katıldığı toplantıda, Avrupa’daki eğitim fırsatları hakkında bilgi verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi