Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Erasmus Öğrencileri Çukurova Üniversitesi'ne Hayran Kaldı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.02.2014

Avrupa Birliği LLP/Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne gelen Erasmus öğrencileri için, Dış İlişkiler Birimi tarafından kampüs turu düzenlendi. Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen 19 öğrenci, 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Döneminde Çukurova Üniversitesi’nde öğrenim görecek.

Çukurova Üniversitesi’ni gezen Avrupalı öğrenciler, yerleşkenin büyüklüğü ve güzelliğinden etkilendiklerini söyleyerek, kampüste bol bol fotoğraf çekti.

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İtalya ve Almanya'dan gelen 19 öğrencinin, Makine Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim ve Ziraat Fakültelerinde eğitim göreceği bildirildi.

Erasmus Nedir?

Erasmus programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Söz konusu program, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip bu projeleri hayata geçirmeleri ve kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır. 

Erasmus Programı Ne Değildir?

*Erasmus programı bir "yabancı dil öğrenme programı" değildir.
*Erasmus programı tam anlamıyla bir "burs" programı değildir.
*Erasmus programı bir "diploma" programı değildir.

“Erasmus+ Programı” Uygulaması 2014'te Başladı

Öte yandan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girdi. 2007-2013 yılları arasında “Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları” adı ile yürütülen programların, 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adı altında uygulanmaya devam edeceği belirtildi. Erasmus+ programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor konusunda da geliştirilecek projelere destek sağlanacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi