Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi “Comenius Projesi” Kapsamında İspanya, Polonya ve Finlandiya’dan Gelen Konukları Ağırladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.11.2014

Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) katkıları ve Hürriyet İlkokulu’nun ev sahipliğinde yürütülen Doğa, Çevre ve Hayvanları Koruma Bilincini Geliştirme Projesi - Comenius” kapsamındaİspanya, Polonya ile Finlandiya’dan gelen bir grup öğretmen ve öğrenci Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yabancı konuklar geldikleri Çukurova Üniversitesi’nde Kültür Müdürlüğü, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu fakülteleri ve bölümleri hakkında kısa bir bilgi verip bölümlerini tanıttı. ÇÜ Araştırma ve Uygulama Çiftliği Pazarlama Şube Şefi Dr. Baran Yaşar da, araştırma ve deneme alanlarını, narenciye bahçelerini, üretim parsellerini, hayvancılık, arıcılık ve tavukçuluk deneme alanlarını yerinde göstererek gelen misafirlere bilgi verdi.

 

 

Comenius Projesi sorumlusu Hürriyet İlkokulu Müdürü İsmet Tahra ile Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Derya Kütük projeyi anlattı. Projenin amacından söz eden Derya Kütük, hedeflerinin nesli tükenen hayvanların ve doğanın korunması konusunda ülkeleri bir paydada buluşturup, ortak eylem planı çerçevesinde hareket etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

“Proje Kapsamında Ülkeler Kendi Kültürlerini Tanıtma İmkânı Buluyor.”

Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etmelerindeki amacı da belirten Kütük; “Proje kapsamında ülkeler birbirlerini ziyaret ederek hem projenin amacına hizmet ediyor, hem de kendi kültürlerini tanıtma imkânı buluyorlar. Bizde bu kapsamda misafirlerimizle burayı ziyaret edip Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden bir olan Çukurova Üniversitesi’ni ve buradaki doğal ürünleri tanıtmak istedik.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi