Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Yabancı Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’nde Kendi Kültürlerini Tanıttı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.02.2015

Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi’nin (AIESEC) “Eşitlik için Koçluk Et” projesi kapsamında dünyanın 7 farklı ülkesindeki üniversitelerden gelen öğrenciler, Çukurova Üniversitesi kampüs alanında stant açtı. ‘Ülkeler Panayırı’ adı verilen etkinlikte yabancı öğrenciler ile kariyer gelişimi ve kadın hakları üzerine çalışmalar yapan yabancı katılımcılar kendi ülkelerine ait kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Öğrenci değişimleri konusunda yılların deneyimi ile çalışan AIESEC tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler Türk ailelerinin yanında misafir edildi. Öğrenciler program dahilinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Çocuk Onkoloji Servislerinde tedavi görenleri de ziyaret ederek onlara moral verdiler.

6 hafta boyunca Türk misafirperverliğini yaşayan yabancı öğrenciler projenin son gününde de kendi ülkelerini tanıtmak amacıyla “Ülkeler Panayırı”nda bir araya geldi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirildi. “Eşitlik için Koçluk Et” projesi kapsamında Brezilya, Kolombiya, Kazakistan, Endonezya, Makedonya, Ukrayna ve Rusya’dan katılımcılar açtıkları stantlarda kendi kültürlerine ait geleneksel yemeklerini ve eşyalarını sergiledi.

Başarılı Türk İş Kadınları İle Röportajlar Yapıldı

Proje sorumlusu ve Projeler Koordinatörü ÇÜ Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Süleyman Gedik, uluslararası katılımcılarla üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimi ve kadın hakları üzerine takım çalışmaları yapmalarına olanak sağlayan proje kapsamında, başarılı Türk iş kadınları ile röportaj yapılıp rapor hazırlandığını dile getirdi.

 

Amaç Kültürlerarası Önyargıları Kırmak…

Gedik, üniversite öğrencilerinin farklı bakış açıları kazanmalarını sağlayan ‘Eşitlik için Koçluk Et’ projesinin aynı zamanda kültürlerarası önyargıları kırmak açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi