Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, ‘FEDEK Akreditasyon Belgesi’ Aldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.07.2018

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından değerlendirmeye alınan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik lisans programı Akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Akreditasyonun, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistem olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyor.” dedi.

Çukurova Üniversitesi, bilim, teknoloji ve sanat alanlarında yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetleri ve araştırma-geliştirme çalışmaları ile değişime, gelişime açık, demokrasi fikrini benimsemiş bireyler yetiştirmeye ve bilimsel birikimlerini diğer bilim kurumları ve toplum ile paylaşmayı görev ve ilke ediniyor.
Eğitim-öğretimde kaliteye odaklanmış, insan ve doğa yararına yaptığı bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla model bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü bir başarıya daha imza attı.
FEDEK tarafından değerlendirmeye alınan Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik lisans programı Akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Paksoy ve Prof. Dr. Yüksel’e Takdim Edildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Üniversite Yönetim Kurulu Toplantısı ile Fen Edebiyat Fakültesi’ne takdim edilen akreditasyon belgesini FEDEK Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Kadırgan takdim etti. 2017 yılında başvuru yapılan akredite işlemlerinin sona ermesiyle yapılan denetimlerle 5 yıl geçerli olacak FEDEK Akreditasyon Belgesi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Paksoy ve İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güzin Yüksel’e verildi. İstatistik Bölümü 2017 yılında akreditasyon için FEDEK’ e başvurusunu yapmış ve yapılan değerlendirmeler neticesinde lisans programı 24 Şubat 2018- 30 Eylül 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere akredite edildi.

5 Yıl Süreyle Geçerli Olacak.

Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen akreditasyon takdim toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin 9 bölümü ve 3200’ü aşan öğrenci sayısıyla Çukurova Üniversitesi’nin önemli ve gelişmiş fakültelerinden biri olduğuna dikkati çekti.

2017 – 2018 değerlendirme döneminde, FEDEK tarafından ilk kez genel değerlendirmesi yapılan İstatistik Birinci Örgün Eğitim Lisans Programı’na 24 Şubat 2018 tarihinden itibaren 5 yıl süre ile Akreditasyon verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Kibar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İstatistik Üniversitemizde Akredite Olan İkinci Programımızdır.”

“Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika sürecidir. İstatistik Üniversitemizde akredite olan ikinci programımızdır. Amacımız tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve Üniversitemizin kalitesini arttırmasıdır.
Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu amaçların gerçekleşmesinde Fen-Edebiyat Fakülteleri de önemli görevler üstlenmektedir.  Temel bilimlerin öğretildiği merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite sistemi içindeki yeri ve katkısı büyüktür.”

“Emeği Geçenleri kutluyorum.”

“Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü’nün Akreditasyon Belgesi alması sevincinizi paylaşıyor, üniversitemizin kalite ve standartlarının arttırmasına katkı sağlayan FEDEK Değerlendirme Takımı ve Başkanları Sn. Prof. Dr. Figen Kadırgan’a, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımıza, İstatistik Bölümü Başkanımıza ve emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyor.”

FEDEK Nedir?

FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunur. FEDEK, FEF bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla kurulmuştur.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi