Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Türk Filozof Takiyettin Mengüşoğlu ve Öğrencilerinin İsmi Çukurova Üniversitesi’nde Kurulan Kütüphanede Yaşayacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.11.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi’nde, Felsefe Bölümü Öğretim Görevlileri ile Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün öncülüğünde ve Rektörlüğün katkılarıyla yeni bir kütüphane kuruldu.

ÇÜ Eğitim Fakültesi Felsefe Bölümü’nde kurulan kütüphaneye Türk filozof Takiyettin Mengüşoğlu, Türk felsefeci ve akademisyen Uluğ Nutku, Felsefeci ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Tüten Ang, Felsefeci Akademisyen Altan Eserpek’in adı verildi. “Takiyettin Mengüşoğlu, Uluğ Nutku, Tüten Ang, Altan Eserpek Kütüphanesinin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Akademisyenler ve kütüphaneye ismi verilen felsefecilerin yakınları katıldı. 

Ünlü yazar ve Felsefeci Uluğ Nutku’un eşi Hülya Can Nutku eşinin hayattayken ‘Mengüşoğlu Kütüphanesi’ kurma hayalinin olduğunu hatırlatarak, bu hayalinin yeni gerçekleştiğini söyledi. Nutku, Mengüşoğlu ve öğrencilerinin isminin yaşatılacağı kütüphanede kendilerine ait tüm kitapları toparladıklarını ve okurlara hazırladıklarını söyledi.

 

“Cumhuriyetin En Önemli Eserlerinden Birisi de Çukurova Üniversitesi’dir”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise insanların fani olduğunu, ebedi olmalarını sağlayan şeyin ise birikimleri ve anıları olduğunu söyledi. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Cumhuriyetin en önemli eserlerinden birisi Çukurova Üniversitesi’dir” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Fenercioğlu, “Ülkemizin ebedi varlığı olan Çukurova Üniversitesi’nde geçmişten bu güne büyük katkıları olmuş emektar hocalarımızın eserleriyle hep var olacağını bilmek bizlere onur ve gurur veriyor.” dedi.

 

Açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fenercioğlu ve Akademisyenler Yaptı

Takiyettin Mengüşoğlu ve öğrencileri Uluğ Nutku, Tüten Ang, Altan Eserpek Kütüphanesinin açılış kurdelesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu törene katılan akademisyenlerle birlikte kesti.

Ayrıca kütüphaneye kitap bağışlayan, katkısı olan katılımcılara da birer teşekkür plaketi verildi. Bunun yanı sıra ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde “Türkiye’de Felsefi Antropoloji Çalışmaları” sempozyumu gerçekleştirildi. Kütüphane açılış töreni anı fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi