Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Bir Festivalin Hikâyesi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.05.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nce düzenlenen “İletişim Seminerleri”nin bu haftaki konuğu Altın Koza Genel Koordinatörü Candan Yaygın oldu. İletişim Fakültesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği söyleşide “Bir Festivalin Hikâyesi…”  adlı sunumunu aktaran Yaygın, sunum sonrası öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin öyküsünü anlatan Candan Yaygın, Adana için büyük önem taşıyan festivalin hazırlık aşamasında yaşananları aktardı.

Çukurova’nın simgesi pamuğu simgeleyen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin ilk kez “Altın Koza Film Şenliği” adıyla başladığını belirten Yaygın, festivalin sadece Çukurova Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olduğunu ifade etti. Festival kapsamında verilen ödüller ve etkinliklerle Türk Sineması’na büyük bir katkıda bulunduklarının da altını çizen Candan Yaygın, “Uluslararası arenada aldığımız övgüler, ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor.” dedi.

“Öğrenci Filmleri Yarışmasına Daha Fazla İlgi Gösterilmeli.”

Festivalde Öğrenci Filmleri Yarışması’nın da olduğunu hatırlatan Yaygın, önümüzdeki yıllarda yapılacak etkinliklerde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini, kısa ve uzun metrajlı filmle görmek istediklerini söyledi. Yaygın, Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali’nde ayrıca resim, tiyatro, müzik, fotoğraf ve düşünsel çalışmaları Adanalı sanatseverlerin beğenisine sunduklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her Yıl Yeni Etkinlikler Ekleyerek, Yolumuza Devam Ediyoruz.”

“1998 yılında yaşanan Adana depremine duyarsız kalmayarak, Büyükşehir Belediyesi Yönetimi o yıl Altın Koza bütçesini depremzedeler için kullanarak, festivali düzenlememe kararı aldı. 1999'da ise Marmara depremi nedeniyle, ülkede ulusal yas ilan edilmesi nedeniyle yine etkinlikleri yapmayarak, festival bütçesi depremzedelere aktarıldı. 7 yıl aradan sonra 12. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali 2005 yılında 31 Mayıs–05 Haziran tarihleri arasında yapıldı. 2005 yılından bu yana da, festival programına yeni etkinlikler ekleyerek yolumuza devam ediyoruz.”

“Altın Koza Festivali, Uluslararası Sinema Platformu Hâline Geldi.”
“Altın Koza Festivali, Akdeniz Ülkeleri’nin yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri’nden Japonya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinden, film sektörünün her alanında görev yapan sinema profesyonelini konuk eden bir sinema platformu hâline geldi.  Bu kapsamda her yıl Türk sinemacıların yanı sıra, Avrupa’dan da yaklaşık 700 konuğu ağırlayıp, eserleri yine her yıl yaklaşık 70 bin izleyiciye ulaştırıyoruz.”

Festivalle ilgili öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Candan Yaygın, gençlerin festivali daha fazla sahiplenmesini önerdi. Konferans, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi