Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Her Şey Geleceğe Miras Kalacak Daha Yeşil Bir Üniversite İçin…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.04.2015

Doğal yaşamla iç içe bir öğrenim merkezi olan Çukurova Üniversitesi, evrensel insanlık değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmeyi hedeflerken, bereketli topraklar üzerine kurulan yerleşkesi ile dünyanın sayılı kampüslerinden biri olma özelliğine sahip.

Bu özelliğini genişleterek sürdürmeyi planlayan Çukurova Üniversitesi, Balcalı Kampüsünü daha yeşil yapmak adına 150 adet fıstık çamı fidan dikimi gerçekleştirdi.

Rektör, Senato Üyeleri ve Birçok Akademisyen Fidan Dikti

Çukurova Üniversitesi Senatosu üyeleri tarafından kampüs içerisinde yer alan ormanın kuzey bölümüne 150 adet fıstık çamı fidan dikimi yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Senato üyelerinin hazır bulunduğu fidan dikme etkinliğine birçok akademisyen de katıldı.

  

 

Prof. Dr. Kibar: “Yeni Orman Alanları Yaratmak Kadar Bunları Korumak da Önemli.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptığı açıklamada, Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasında yaklaşık 20 bin dekar arazi üzerine kurulan Çukurova Üniversitesi’nin büyük bir kesiminin çok çeşitli türde ağaçların oluşturduğu geniş ormanlık alanlara sahip olduğunu söyledi.

Yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumanın da önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kibar,  “Adana’nın kentsel gelişim hızı göz önüne alındığında kampüs alanımızın bu yeşil bitki dokusu gelecekte şehrimizin de akciğerleri olacaktır.” dedi.

 

 

“Her Şey Geleceğe Miras Kalacak Daha Yeşil Bir Üniversite İçin.”

Alınan bilgiye göre; geçmiş yıllarda yanan ormanın kuzey bölümüne 6 bin adet fidan dikimi yapıldı. Ormanın güney bölümünün tesviyesi ve dolgusu olmadığı için de, boş bırakılan ormanlık araziye de 150 adet fıstık çamı fidan dikimi yapılarak, Çukurova Üniversitesi’nin gelecekte daha yeşil bir alana sahip olması için bir adım daha atılmış oldu.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi