Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

FikriMobil Proje Yarışmasına Çukurova Üniversitesi Damga Vurdu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.08.2014

Üniversite öğrencilerinin mobil teknoloji altyapıları ile gerçekleştirecekleri yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmaları ve sonucunda da bir prototip üretmeleri için tasarlanan FikriMobil Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmada, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ikinci ve üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Mobil sistemlerde çalışacak şekilde iOS, Android ve Windows 8 platformlarından birinde tasarlanan projelerin yer aldığı yarışmada, bankacılık ve eğitimle ilgili konularda uygulama geliştiren öğrenciler yarıştı.

Yapı Kredi Bankacılık Üssü’nde gerçekleştirilen yarışmaya Çukurova Üniversitesi damgasını vurdu. Yüzlerce proje arasından yapılan elemeler sonunda finale kalan Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ikinci ve üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Çukurova Üniversitesi’ne İki Ödül

FikriMobil'e katılan yüzlerce proje arasından ilk 20'ye kalan projelerin değerlendirilmesi sonucu finale kalan 7 proje, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nde yapılan 3 günlük final kampı sonrası jüri karşısına çıktı. Değerlendirme sonucunda "Bilgi Fırtınası" dalı proje birinci oldu. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Metehan Kılıç’ın da yer aldığı "Engelsiz Şube" projesi ikinci olurken, yine Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Osman Villi ve Güler Merve Demir'in "Hediye Pusulası" projesi üçüncülük ödülünü aldı.
Düzenlenen ödül töreninde yarışmada ilk üç sırayı alan projelerden birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira ve üçüncüye de 5 bin lira para ödülü verildi.

FikriMobil Nedir?

Yapı Kredi Bankası tarafından düzenlenen ve gelenekselleştirilen FikriMobil Proje Yarışmasıyla, yapılan inovasyon etkinlikleri sayesinde, üniversiteler ve üniversite öğrencileri ile etkileşim sağlaması hedefleniyor. Yarışmaya, mobil ve teknoloji dünyasına ilgi duyan tüm üniversite öğrencileri başvurabiliyor.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi