Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Müh.-Mim. Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Üniversite – Sanayi İşbirliği’ne Örnek Proje

 

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

08.04.2013

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkıları ile Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve POLYSPIN Makine San. A.Ş. ortaklığında, Prof. Dr. Osman BABAARSLAN’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Laboratuar Tipi Filament İplik Makinesinin Tasarımı, İmalatı ve Özgün Ürün Geliştirme Çalışmaları” başlıklı SAN-TEZ Projesi başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

 

iletisim1
iletisim1
iletisim1
iletisim1

 

Yürütücülüğünü Prof. Dr. BABAARSLAN’ın yaptığı Laboratuar Tipi Flament İplik Makinesi Projesi, Doktora Öğrencisi Selcen ÖZKAN HACIOĞULLARI, Yüksek Lisans Tez Öğrencisi Mustafa KEBABCI ve projede yer alan diğer öğrencilerin de katılımıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 6-7-8 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliğinde sergilendi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çukurova Üniversitesi standında yer alan Flament Tipi İplik Makinesi Projesi hakkında proje ekibinden bilgi aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut KAVRANOĞLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim BURKAY ve TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ de yoğun ilgi gören proje standını ziyaret ederek makine hakkında bilgi edindiler.

Sahip olduğu yetişmiş bilim insanı kaynağı ile günümüz dünyasında Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde faaliyetlerini sürdüren Çukurova Üniversitesi, sanayide inovasyon ve AR-GE kültürünün benzer projelerle yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Teknoloji tabanlı ürün/üretim yöntemleri ile pazarlama stratejilerinin geliştirilmesinin ve fark yaratan bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesinin ülkemizin kalkınması açısından büyük önemi olduğuna inanan Çukurova Üniversitesi, sanayicilerimizin Ar-Ge ve Teknoloji'ye dayalı ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumsal düzeyde Ar-Ge talebi oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor. Çukurova Üniversitesi sahip olduğu yetişmiş insan gücü ve bilimsel altyapı ile söz konusu projede olduğu gibi, bundan sonra da benzer proje ve çalışmalarla ülkemiz bilim birikimi ve teknolojisine katkı sağlamaya devam edecektir.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi