Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Öğrenciler FIMUN Kapsamında Çukurova Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.04.2015

’Final International Model United Nations (FIMUN)’ kapsamında Türkiye genelindeki birçok okuldan 200'ü aşkın lise öğrencisi Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti. Hepsi Türk olan öğrencilerden bazılarının dünya ülkelerinin kıyafetlerini giyerek bir ülkeyi temsil etmesi dikkat çekti.

Adana Final Okulları'nın bu yıl ikincisini düzenlediği FIMUN organizasyonunda İstanbul, Samsun, Ordu, Diyarbakır, Ankara, Mersin ve Adana'dan 200'ü aşkın lise öğrencisi Çukurova Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Dünya sorunlarını, güncel meseleleri İngilizce olarak tartışan ve komitelerde çözüm önerileri sunan gençler 3 gün boyunca hem yeni fikirlerle kendilerini geliştirdi hem de Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlar edinip keyifli zaman geçirdi.

  

 

Pek çok ülkede prestijli okulların düzenlediği sosyokültürel organizasyonların bir kolu olarak Çukurova'nın en büyük öğrenci organizasyonu olan FIMUN açılış seremonisi ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

Prof. Dr. Erdoğan organizasyonda Emeği Geçenleri Kutladı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yrd. Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Çukurova Üniversitesi hakkında verdiği bilgilerle öğrencilerin Çukurova'yı farklı bir pencereden görmesini sağladı.

“Üniversitemiz 40 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en büyük ve güçlü üniversiteleri arasındadır.” sözleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Erdoğan, “Eğitimin yanı sıra, üniversiteli olmanın, yani gelecekte toplumda farklılık yaratacak bireyler olmanın gerekliliklerini sizlere sağlayabilecek Türkiye’nin en geniş ve güzel kampüslerinden birine, belki de birincisine sahibiz. Bu ortam, öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin tümü için Türkiye’de eşine az rastlanır fırsatlar sunmaktadır.

 

Akademik kadromuz çok tecrübeli ve öğrencisiyle bütünleşmiştir. Üniversitemiz mezunları ile de Çukurova’ya; çok geniş bir coğrafyaya akademik iklimi ve evrensel değerleri yaymaktadır. 16 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve konservatuvarımız ile yükseköğretime hizmet eden üniversitemizin önceliği, akademik çıtamızdan ödün vermeden öğrencilerimizin memnuniyeti ve mutluluğudur. Bu vesile ile organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Eroldoğan erasmus öğrenci değişim programları hakkında sunum yaptı. Buradaki törenin ardından öğrenciler Eczacılık, Tıp ve Mühendislik Fakülteleri'ni ziyaret etti.

 
 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi