Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

10. Lüminesans ve Esr Dozimetri Kongresi ÇÜ’de Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.10.2016

10. Uluslararası Lüminesans ve Esr Dozimetri Kongresi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen sempozyuma uluslararası ve ulusal birçok akademik isim katıldı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ÇÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Topaksu, ÇÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Özdemir ve Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Bu Yıl 10.’su Düzenlendi.

LumiDoz Kongreleri daha önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi (2007), Celal Bayar Üniversitesi (2008), Ege Üniversitesi (2009), Gaziantep Üniversitesi (2010), Mersin Üniversitesi (2011), Celal Bayar Üniversitesi (2012), Süleyman Demirel Üniversitesi (2013), Ankara Üniversitesi (2014) ve Akdeniz Üniversitesi (2015) tarafından gerçekleştirilmişti. 10.’su ise Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde başarıyla tamamlandı.

Yerli ve Yabancı Bilim İnsanları Katıldı.

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Topaksu kongreyi değerlendirerek şunları kaydetti,

“Ülkemizin son yıllarda nükleer enerjiye yönelmesiyle birlikte nükleer fizik ve nükleer fiziğin uygulamaları gündemde yerini alarak, gerek bürokrasi çevresi ve bilim insanları, gerekse halk tarafından her platformda olumlu ve olumsuz yönleriyle tartışılır bir konu haline geldi. Lüminesans ve ESR Dozimetri yöntemlerinin günümüz teknolojisindeki gelişmeleri, materyal alanındaki uygulamaları, çevresel radyasyon ve sağlık fiziği gibi başlıklar kongrenin temel konularını oluşturdu.”

 

Sunum dili İngilizce ve Türkçe olan uluslararası kongrede, alanında uzman yerli ve yabancı bilim insanları sunumlar yaparak nükleer fizik ve uygulamaları alanında bilgi-alışverişi ve tartışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim edildi.

 

Lüminesans Nedir?

Lüminesans, bazı maddelerin, ısısı değişmeksizin elektromanyetik ışınım yaymasıdır, Işıldama olarak da bilinir. Başka elektromanyetik ışınım kaynaklarından temel farkı, kaynağın ısısında bir değişme olmamasıdır. Bu yönüyle Lüminesans, Karanlık cisim ışımasından farklıdır, "soğuk ışık" olarak da adlandırılır.

Dozimetri Nedir?

Dozimetri, radyoaktif ortamlarda çalışan kişilerin, maruz kaldıkları radyasyon miktarını ölçmekte yaygın olarak kullanılır.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi