Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.11.2014

Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) uluslarasılaşma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Farklı üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalayan Çukurova Üniversitesi, bu anlaşmalara bir yenisini daha eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda güneş enerjisi ve enerji yönetimi alanında işbirliği yapmak üzere Almanya’nın Flensburg Avrupa Üniversitesi’nden Proje Yönetim Birim Şefi ve Schleswig-Holstein Eyaleti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Personel Konsey Başkanı Gabriele Schwohn, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Almanya Flensburg Avrupa Üniversitesi ile Farklı Konularda İşbirliği Yapılacak

ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte Rektör Prof. Dr. Kibar’ı ziyaret eden Schwohn, geçen yıl yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Flensburg Avrupa Üniversitesi’ne gidecek bilim insanı ve yeni projeler hakkında bilgi aktardı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar güneş enerjisi ve enerji yönetimi konusunda projeler yapmak istediklerini ve bu konuda yeni işbirliklerinin hazırlanması taleplerini iletti. Flensburg Avrupa Üniversitesi Proje Yönetim Birim Şefi ve Schleswig-Holstein Eyaleti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Personel Konsey Başkanı Gabriele Schwohn da, kendi birimlerinden fizik ve enerji yönetimi uzmanlarıyla konuyu değerlendirip karşılıklı görüşme gruplarının bilgilendirilerek çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi.  

Schwohn ayrıca, Çukurova Üniversitesi’nden birçok fakülte ile Flensburg Avrupa Üniversitesi’nde bulunmayan fakülteler için Schleswig-Holstein Eyaleti’nde bulunan diğer üniversitelerle de işbirliği çalışmalarının başlaması için gereken desteği vereceklerini ifade etti.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi