Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin İletişimcileri Meslektaşları İle Buluşmaya Devam Ediyor…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.10.2015

Gelenekselleşen İletişim Seminerlerinin ilk konuğu Gazeteci Orhan Apaydın Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya yeni akademik dönemde de devam ediyor.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında birçok önemli ismi konuk eden İletişim Bilimleri Bölümü, bu yılda ‘İletişim Seminerleri’nde farklı konu başlıklarında konuklarını ağırlamaya başladı. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk konuğu ise duayen Doğan Haber Ajansı (DHA) Bölge Müdürü Gazeteci Orhan Apaydın’dı. Akademisyenler ve geleceğin iletişim bilimcileriyle bir araya gelen Gazeteci Orhan Apaydın meslek deneyimlerini “Gazeteci Gözüyle Medya” konulu sunumu ile aktardı.

 

Gelenekselleşen İletişim Seminerlerinin ilk konuğu Gazeteci Orhan Apaydın Oldu

Yeni eğitim öğretim yılının ilk seminerinin açılış konuşmasını ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu yaptı. Prof. Dr. Türkoğlu, bölümlerine yeni katılan öğrencilere “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, gazetecilik mesleğinin zorluğundan ve bir o kadar da keyifli olmasından söz etti. 

DHA Çukurova Bölge Müdürü Orhan Apaydın’ı tanıtan Prof. Dr. Türkoğlu, seminerlere katılan konuşmacılardan öğrencilerin mesleklerine dair önemli kazanımlar sağladığını belirterek seminerlerin bu yılda önemli konuklarla devam edeceğini bildirdi.


 

 

“Gazeteci Gözüyle Medya…”

Daha sonra kürsüye gelen DHA Çukurova Bölge Müdürü Orhan Apaydın sözlerine, gazetecilik mesleğinin kutsallığını anlatarak başladı. Apaydın öğrencilere mesleki deneyimlerini aktarırken, gazeteci olmak isteyen iletişimcilerin öncelikle kendilerine ‘Ben bu mesleği yapabilir miyim?’ diye sormaları gerektiğini söyledi. Gazeteciliğin bir yaşam tarzı olduğuna değinen Apaydın, medya ve iletişime günümüzde büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek gazetelerin, televizyonların, internetin, sosyal medya ve diğer mecraların medya çatısı altında yer aldığını söyledi.

 

 

 

“Geçimini Büyük Ölçüde Bu İşten Sağlayan Profesyoneller Gazetecidir.”

Gazeteciliğin Uluslararası bir tarifi olduğuna değinen usta gazeteci Apaydın, gazeteciliği şu öğrencilere şu şekilde tanımladı;

“Başlıca işi düzenli olarak ve ücret karşılığında bir günlük gazete ya da süreli yayında çalışmak olan ve geçimini büyük ölçüde bu işten sağlayan profesyoneller gazetecidir. Gazeteci haber yapar, her yeni olgu, her yeni olay haberdir. Aynı zamanda gazeteci haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve belgeleri okurlara sunan kişidir.”

Apaydın Genç İletişimcilerin Sorularını Yanıtladı.

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer sonrası öğrenciler Usta Gazeteci Orhan Apaydın’a sorular yönelterek cevaplarını aldı. Seminer Gazeteci Apaydın’a verilen teşekkür belgesi ve anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi