Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir…”

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.04.2014

Verdiği kaliteli eğitimle, yetiştirdiği başarılı sanatçılarla, katıldığı ulusal/uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle ve yaptığı etkinliklerle hep bir adım önde olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, yeni bir başarıya daha imza attı. ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Göksu Söker, Bulgaristan'ın Provadia kentinde düzenlenen “24. Ulusal Svetoslav Obretenov Genç Enstrümancılar ve Şancılar Yarışması”nda 1. oldu. Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, üst üste aldıkları başarıdan duyduğu memnuniyeti, “Öğrencilerimiz, hiçbir başarının tesadüf olmadığını kanıtlıyor.” sözüyle dile getirdi.

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Ödüle Doymuyor

Kuruluşundan günümüze kadar müzik ve sahne sanatları alanında yürütülen ulusal ve uluslararası faaliyetlerle, başta Çukurova Bölgesi olmak üzere yurt çapında sanata ve sanat etkinliklerine olan ilgiyi arttıran ÇÜ Devlet Konservatuvarı, şimdi de uluslararası çapta alınan ödüllerle adından söz ettiriyor.

ÇÜ Öğrencisi, Türkiye’yi Bulgaristan’da Temsil Etti

Avrupa Konservatuvarlar Birliği üyesi de olan ÇÜ Devlet Konservatuvarı’nın, Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı lisans 4. sınıf Kontrbas öğrencisi Göksu Söker, Bulgaristan'ın Provadia kentinde 3-6 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen 24. Ulusal Svetoslav Obretenov Genç Enstrümancılar ve Şancılar Yarışması’nda 1. oldu. Türkiye ve Çukurova Üniversitesi’ni dünya çapında en iyi şekilde temsil eden Göksu Söker, çalışmalarını Öğretim Görevlisi Emanuil Petrov ile devam ettirirken, O’na büyük ödülü aldığı gün piyanosuyla Öğretim Görevlisi Tsvetelina Tunteva eşlik etti.

Yrd. Doç. Dr. Bayık: “Yeni Başarılar İçin Çalışmalarımız Sürüyor.”

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık, ”Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak, nitelikli, çağdaş, uluslararası düzeyde bir eğitim vererek,  ülkemizin ve dünyanın çağdaş sanat kurumlarına aydın, modern, çok yönlü, vizyonu geniş, değer yaratan sanatçılar yetiştiriyor olmaktan onur duyuyoruz. Yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi