Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uygulamalı Bitki Doku Kültürleri ve Genetik Mühendisliği Kursu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.06.2013

Çukurova  Üniversitesi  Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen  Uygulamalı Bitki Doku Kültürleri ve Genetik Mühendisliği Kursu Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Prof.Dr. Nebahat Sarı, Prof.Dr Yıldız Kaçar, Prof.Dr Yeşim Yalçın Mendi, Prof.Dr Rüştü Hatipoğlu, Prof.Dr Selim Çetiner ve Prof.Dr Sebahattin Çürük 'ün eğitmen olarak katıldığı kursa, 12 si şehir dışından toplam 33 araştırmacı katıldı.

Kursun ilk gününde Adana ve  il dışından gelen katılımcılara kurs hakkında bilgi veren  Biyoteknoloji  Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı, 4 gün sürecek olan kursun ilk gününde Doku Kültürü ve Temel  Laboratuvar  Teknikleri hakkında bilgi verileceğini belirtti.  Prof. Dr. Sarı, Biyoteknolojik çalışmalardaki gelişmelere paralel olarak, 16 Ağustos 2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak kurulan 'Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin sahip olduğu altyapı ile Çukurova Üniversitesinde ve ülke genelinde yapılacak biyoteknolojik çalışmaların seviyesini, kapsamını ve hızını artırarak bölge ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.  Prof. Dr. Sarı sunumunda,  doku kültürü laboratuvarları, sterilizasyon odası, besin ortamı hazırlama odası, steril kabinler - aktarım odası, özel ısıtmalı ve nem oranı ayarlanabilir alıştırma seraları, sisleme üniteleri ve hassas alıştırma seraları  hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Sarı katılımcılara, algal biyoteknoloji laboratuvarı, mikrobiyoloji laboratuvarı, sitogenetik laboratuvar ve enstrumental analiz laboratuvarının işlevlerini anlattı. Merkez bünyesinde hizmet alımı şeklinde yapılan tüm analizlerin, konusunda uzman kişilerden oluşan Danışman Kurulu’nun ilgili üyeleri tarafından değerlendirildiğini belirten Prof.  Dr. Sarı, sonraki süreçte analizlerin merkez personeli tarafından Danışman Kurulunun yönlendirmesi ile yürütüldüğünü ifade etti.

Uygulamalı Bitki Doku Kültürleri ve Genetik Mühendisliği Kursu Sertifika ve Teşekkür Belgesi Töreni Gerçekleştirildi

Kurs sonunda Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirilen “Bitki Doku Kültürleri ve Genetik Mühendisliği Kursu Sertifika ve Teşekkür Belgesi Töreni”nde Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, kursa şehir dışından katılan öğretim üyeleri ve kursiyerlere teşekkür etti. Törene katılan kursiyelerin katılım belgeleri ve kursta emeği geçen öğretim üyeleri ile sponsor firmaların teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Prof. Dr. Nebahat Sarı tarafından takdim edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi