“Haftada 438 Kilogram Ekmeğin Çöpe Atıldığı Tespit Edildi.”
15 öğrenci ile başladıkları akademik araştırmayı Rektörlüğün de desteklediğini anlatan Doç. Dr. Dölekoğlu, kurum adına çok önemli olan projenin ilk olma özelliği taşıdığını vurguladı.
Üniversitenin kendine olan güvenini ortaya koyduğunu ve her kurum böyle bir çalışmaya kapılarını açmayabileceğini belirten Doç. Dr. Dölekoğlu, Çukurova Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. 5 gün boyunca öğrencilerle birlikte yemekhanenin mutfak kısmında tabak içerisinde bırakılan ‘yenilebilir gıdaları’ toplayarak sayım ve tartım işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Dölekoğlu, birinci hafta sonunda haftalık 438 kilogram ekmeğin çöpe atıldığını tespit ettiklerini söyledi.
“Günlük 1 Tabak Yemek Çöpe Atılıyor.”
Yapılan çalışmada kişi başına günlük 1 tabak yemeğin de çöpe atıldığını anlatan Doç. Dr. Dölekoğlu açıklamasına şöyle devam etti;
“Bu rakamlar sadece tabaktan atılan çöp. Bir de hiç yenmeyen, tencerede kalan gıdalarımız vardı. Malum, öğrencilerin ders programlarını düzenli olarak takip etmek mümkün değil; bu yüzden de ne kadar pişireceğinizi, her gün ne kadar yemeğin tüketileceğini bilemiyorsunuz. Bu da tencerede yemek kalmasına neden oluyor. Ancak araştırmamız sonucundaki rakamları elde edince yönetim bize güzel fırsatlarda verdi. Akşamları da bu yiyeceklerin satılması sağlandı. Ve artık Çukurova Üniversitesi’nde tencereden atılan bir yemeğimiz yok. |