Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleneksel Gıdalar Adana'da Masaya Yatırılacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.04.2014

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) ev sahipliğinde 17-19 Nisan talihleri arasında “4'üncü Geleneksel Gıdalar Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyuma 450 bilimsel bildiri başvurusu yapıldı. Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, "Bu yıl 4'üncüsü yapılacak sempozyumda, geleneksel gıdalarla ilgili tüm detaylar enine boyuna tartışılacak. Herkesi sempozyuma bekliyoruz." dedi.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün yanı sıra, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen sempozyuma 450 bilimsel bildiri başvurusu yapıldı. Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 600 kişinin katılımıyla ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenecek sempozyumda, gıda sektörü temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerle buluşacak. Sempozyumla ilgili bilgi veren ÇÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, Türkiye'de geleneksel gıdaların toplumsal yaşamda büyük yer tuttuğunu söyledi.

Sempozyuma Çağrı

Sempozyumda gıda güvenliğinden geleneksel gıda algısına kadar çeşitli konuların irdeleneceğini kaydeden Prof. Dr. Erginkaya, şunları söyledi;

"Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen sempozyum daha önce iki kez Van'da ve Konya'da yapılmıştı. Adana yöresi çok göç aldığı için geleneksel gıda anlamında oldukça zengin bir kültüre sahip. Bu nedenle sempozyum bizim için ayrı bir önem taşıyor. Sempozyumda akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri buluşacak. Geleneksel ürünlerimizin geleceğe taşınmasıyla ilgili tartışmalar olacak. Unutulmadan ve gelenekselliği bozmadan, 'Bu ürünler geleceğe nasıl taşınabilir?' sorusuna yanıt arayacağız. Birçok oturumda coğrafi işaret, gıda güvenliği, izlenebilirlik, sağlık konuları tartışılacak. Bu çaba ve çalışmalar geleneksel gıdaların unutulmaması için yapılıyor. Her şeyin enine boyuna tartışılacağı sempozyumun ardından sonuç bildirgesi yayınlanacak. Herkesi sempozyuma bekliyoruz."

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi