Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde TÜBİTAK Destekli Ücretsiz Sertifika Programı Başladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.11.2015

Çukurova Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Girişimcilik Destek Programı kapsamında ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Ön Programı’ protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Kibar ve KOSGEB İl Müdürü Şen Protokol İmzaladı

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol töreninde, Çukurova Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, KOSGEB adına ise Adana İl Müdürü Hüseyin Şen protokolü imzaladı.

Girişimciliğin geliştirilmesini sağlamayı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesiyle, bu eğitimlerden mezun olarak kendi işlerini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurmalarını sağlamalarını amaçlayan protokol kapsamında ilk ders başladı.

Eğitimler ÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi Tarafından TEKNOKENT’te Veriliyor

Çukurova Üniversitesi Teknokent’te Sürekli Eğitim Merkezi’ne ait sınıflarda verilen eğitimlerde KOSGEB tarafından onaylı eğitmen Prof. Dr. Emin Güzel, Mehmet Tolga Yanar (Abigem’den) ve Kemal Tan (Abigem’den) ek modülleri Prof. Dr. Ali Kokangül, Prof. Dr. Fatih Bilgili, Doç. Dr. Ömer Korkut, Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ve Mali Müşavir Aygün Kazbek eğitmenlik görevini üstlendi.

 

 

Amaç Başarılı İş Fikirlerini Hayata Geçirmek

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projeyle, Çukurova Üniversitesi’nde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amacıyla; üniversitenin öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik girişimcilik sertifika programları başlatması ve yürütmesi amaçlandı.

Program Bitiminde Başarılı Olan Katılımcılar Sertifika Almaya Hak Kazanacaklar

Çalışmayla ilgili bilgi veren Proje yürütücüsü Prof. Dr. Emin Güzel, Girişimcilik Sertifika Programından sadece üniversiteye kayıtlı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanlarının faydalanabileceğini belirterek şunları kaydetti;
“Program, üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca, öğretim elemanlarının ise özel program dâhilinde tamamlayabilecekleri modüler bir yapı içeriyor. Bu proje ile destek süresi sonunda (3. yılın sonunda) girişimcilik sertifika programını başarıyla tamamlamış katılımcı sayısının, üniversitenin çağrıya başvuru sırasındaki kayıtlı öğrenci sayısına oranının en az %1 olması hedeflenmektedir. Eğitim programı, toplamda 7 dersten oluşuyor. Her program 2 hafta sürecek şekilde, planlandı. Program bitiminde başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar.”            
                                         

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi