Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Akademisyen ve Öğrencilere Girişimcilik Eğitimi Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.01.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından TÜBİTAK destekli yürütülen “Girişimcilik Sertifikası Kazandırılması Projesi” kapsamında düzenlenen kursun ikinci dönemini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Projeyle, Üniversitede girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi, başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu;Girişimcilik Farkındalığı Kazandırmayı Amaçladık.”

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, 100’e yakın kursla 4.000 saatin üzerinde ders verildiğini bu kurslara belli bir konuda uzmanlaşma, kariyerde ilerleme, profesyonel ve kişisel gelişimi sağlama veya hobi amaçlı olarak, her yaştan ve meslekten yüzlerce kişinin katıldığını söyledi. Merkezin toplum bireylerinin bilimde, teknolojide, ekonomide ve sosyal hayatta yaşanan hızlı değişimin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasını hedefleyen programlar verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, bu programda ise kursiyerlere girişimci olarak davranmayı ve bu farkındalığı kazanmayı anlattıklarını ifade etti. “Bu programla girişimci yetiştireceğiz demiyoruz, sadece farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” diyen Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu eğitimlerinin devam edeceğini bildirdi. 

Prof. Dr. Emin Güzel “317 Kişi Girişimci Olmaya Hak Kazandı.”

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Emin Güzel ise sertifika programı hakkında bilgi verdi. Amaçlarının kurs bitiminde kursiyerlerin bir proje yapma kapasitesine ulaşmalarını hedeflemek olduğunu belirterek, 42 saatlik bir programın sonunda 110 kişiyi mezun ederek toplamda 317 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Güzel, Çukurova Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine yönelik yapılan bu çalışmayla Çukurova Üniversitesi’nden bir başarı hikâyesinin çıkmasını amaçladıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Girişimcilik kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları Prof. Dr. Emin Güzel, Prof. Dr. Filiz Koç, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel tarafından takdim edildi. Sertifika töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi