Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de İlk Girişimciler Sertifikalarını Aldı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.02.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından TÜBİTAK destekli yürütülen “Girişimcilik Sertifikası Kazandırılması Projesi” kapsamında düzenlenen kursun birinci dönemini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Projeyle, Üniversitede girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi, başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ÇÜ Senato Salonu’nda imzalan protokolle hayata geçirilen projenin birinci dönem kursu dört grupta 76 kursiyerin katılımıyla TEKNOKENT’te gerçekleştirildi. Aralarında akademisyenler ile öğrencilerin de bulunduğu Girişimcilik Sertifikası Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için tören düzenlendi.

“Amacımız Şehirle Üniversitemiz Arasında Köprü Oluşturmak”

Törenin Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu,  amaçlarının kentle üniversite arasında bir köprü oluşturmak olduğunu anlatarak, gelen tüm taleplere cevap verebilecek deneyim ve kadroya sahip olduklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, “Bizden istenen ve talep edilen eğitimler olduğu takdirde Üniversitemizin kendi alanında veremeyeceği hiçbir eğitim yok.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, Çukurova Üniversitesi’nin 2015 yılından itibaren Avrupa Sürekli Eğitim Merkezleri Türkiye Eğitim Merkezleri Konseyinin üyesi olduğunu söyledi.

Baybars Altuntaş’tan Girişimcilere Önemli Bilgiler…

Sertifika törenine konuk olarak katılan Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş da konuşmasında, “icat, mucit ve inovasyon” üçleminin ayırt edilmesi gereken özelliklerinden söz etti. 1950’li yıllarda ekonominin gelişmesi için icat çıkartmak ve her alandaki icatlarıyla mucitlik unvanı alan kişilerin çok önemli bir yere sahip olduğunu anımsatan Altuntaş, “Ancak günümüzde İnovasyon bu iki kavramın çok ötesine geçti. Yapmış olduğunuz icadı eğer piyasada tüketici kabul ediyorsa bunun adı inovasyondur. Ama satamıyorsanız ürününüz icat olarak kalır.” dedi.

 

 

Prof. Dr. Güzel Girişimciliğin Faydalarına Değindi.

Daha sonra kürsüye gelen Proje Koordinatörü Prof. Dr. Emin Güzel, 2015 Yılında TÜBİTAK’a başvurulan projenin gerekçesi hakkında bilgi vererek, üniversitelerin küreselleşme ve uluslararasılaşmanın yarattığı sosyal ve ekonomik değişimlerden çok hızlı etkilendiğini söyledi. Prof. Dr. Güzel, bilgi toplumunda küreselleşmenin de yarattığı ivme sayesinde artan rekabet ve kitlesel eğitim taleplerinin üniversiteleri yeni kaynak arayışlarına ittiğini, bu nedenle girişimci olmanın faydalarını ileriki dönemlerde göreceklerini dile getirdi.

 

Prof. Dr. Erdoğan: “Bilginin Hamalı Olmak değil Bilgiyi Kullanmak Önemli.”

Son olarak konuşan ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, toplumda fark yaratan insanların yetişmesinin ve alınan akademik bilgilerin topluma faydaya dönmesinin önemine değinerek, “Bilginin hamalı olmak değil bilgiyi kullanmak, onu insanlığın yararına döndürmek önemli.” dedi. Prof. Dr. Erdoğan, sertifika programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Academik Vokal Grubu’ Konser Verdi…

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Opera Şan Ana Sanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Levent Ayan öncülüğünde kurulan ‘Academik Vokal Grubu’ tarafından küçük bir müzik dinletisi sunulmasının ardından, kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi