Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar" Projesinde Çukurova Üniversitesi’ni Arş. Gör. Tuğçe Aksun Temsil Etti.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.02.2016

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen "Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar" proje yarışmasında Çukurova Üniversitesini Öğretim Elemanı Arş. Gör. Elif Tuğçe Aksun temsil etti.

Proje kapsamında  Kütahya, Erzurum, Gaziantep, Sakarya, Trabzon ve Adana olmak üzere 6 ilde gerçekleştirilen fikir kamplarına 3 bin 142 başvuru arasından yaşları 18 ile 30 arasında değişen 500 kişi katılarak fikirlerini hayata geçirmeye yönelik beceriler kazandı. 3 yıl süren proje kapsamında Kadın Bilişim Karavanı (KA-BİL-KA) Projesi Adana'dan tek olma özelliği taşırken, Türkiye'de ise hayata geçirilecek ilk beş proje arasında yer aldı.

İstanbul'da düzenlenen proje kapanış etkinliğinde Arş. Gör. Elif Tuğçe Aksun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğulları ’na teşekkür ve takdirlerini belirterek çiçek takdim etti. Arş. Gör. Aksun, bilimsel olduğu kadar sosyal projeleriyle de yenilikçi ve girişimci çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

“Toplumu Eğiten ve Yönlendirenlerin Kadınlardır.”

Proje hakkında bilgi veren Arş. Gör. Aksun projenin amacını şu şekilde açıkladı;
“Toplumu eğiten ve yönlendirenlerin kadınlar olduğu bilinciyle, geleceğimizi şekillendiren kadınlarımıza daha fazla ulaşabilmek ve bilişim teknolojileri kullanımını artırmaktı amacımız. Gelir seviyesi düşüklüğünden dolayı bilişim teknolojilerini hiç kullanamayan ya da imkanları kısıtlı olan kadınlarımızın düzenli olarak ulaşabilecekleri gezici karavanla mahallelerindeki semt pazarları ve okul önlerinde belirli periyotlarla bulunarak, bilişime, internet ve bilgisayara zahmet çekmeden ulaşmalarını sağlamaktadır.”

Gelir Seviyesi Düşük Olan Mahallelerdeki Kadınlara Hizmet Veriliyor.

Proje kapsamında eski kullanılmayan taşıma otobüslerinin, çeşitli sponsorların desteği ile onarım ve tamiri yapılarak kullanılır hale getirildiğini anlatan Arş. Gör. Aksun, İntel firmasının sponsorluğunda bilgisayar, tablet, projeksiyon cihazı gibi bilişim teknoloji ürünleri ile bilişim buluşma merkezi haline gelen araçların haftanın belli günlerinde, gelir seviyesi düşük olan mahallelerde kadınlara hizmet verdiğini söyledi.

“Kabilka Projesi”ne Adana’dan Start Verildi, Tüm Türkiye’ye Örnek Oldu.

Topluma hizmet ve farkındalık bilinciyle bir araya gelen 4 gencin projede yer aldığını belirten Arş. Gör. Elif Tuğçe Aksun, “Kabilka Projesinin en büyük özelliği Türkiye’de ilk kez Adana’dan başlaması ve diğer illere de örnek olması…   Projenin Türkiye de ses getiren bir başarı hikayesine dönüşmesinde başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Intel olmak üzere yerel ve ulusal tüm kamu kuruluşlarının etkisi çok büyük. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi