Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gençler Gülümsüyor!

 

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

03.04.2013

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından SODES kapsamında hazırlanan “Gençler Gülümsüyor” başlıklı proje Mithat Özsan Amfisinde yapılan tanıtım ile kamuoyuna duyuruldu. Çukurova Üniversitesi sahipliğinde Adana Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen projenin genel amacı; Adana'nın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan, şehrin sosyal ve kültürel olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken gençlerin yaratıcı drama etkinlikleri, sanatsal faaliyetler ve sportif faaliyetlerle desteklenerek öğrencilerin sosyalleşme, topluma ve okula uyumlarının artırılması olarak belirlenmiştir. Ayrıca faaliyetlerin üniversite ortamında verilmesi sağlanarak gençlerin üniversiteye karşı olumlu tutumlar geliştirmesi ve üniversitede okumayı hedef haline getirmeleri sağlanmak istenmiştir.

iletisim1
iletisim1

Proje Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr.Filiz Yurtal, 7 hafta sürecek çalışma ile şehrin sosyal ve kültürel olanaklarına ulaşmakta güçlük çeken ve içinde bulundukları çevre nedeniyle olumsuzluklar yaşayan öğrencilerin kültürel ve sportif faaliyetlerle desteklenerek topluma ve okula katılımlarının artırılması hedeflendiğini belirtti.

Proje kapsamında öğrencilere yaratıcı drama, yüzme, futbol, gitar, resim ve binicilik kursları açacaklarını ifade eden Doç. Dr. Yurtal, “Projeye Adana Erkek Lisesi, Atatürk Lisesi, Beşocak Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Hasan Adalı Lisesi, Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi, Şakir Paşa Lisesi, TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi, Yüreğir Halıcılar Anadolu Lisesi ve 19 Mayıs Lisesi öğrencileri katılacak. Drama çalışmasının sonunda gençler örnek bir doğaçlama sunacak. Ayrıca sergi ve spor turnuvaları düzenlenecek.” ifadelerini kullandı.

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi