Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri İki Ayrı Yarışmadan Başarıyla Döndü…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.09.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencileri, İTHİB 11. İstanbul 2016 Uluslararası Kumaş Tasarımı Yarışması’nda ilk 20, ATHİB 5. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda da ilk 10 finalist arasına girdi. 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) bu yıl uluslararası bir düzeye taşıdığı “11.İstanbul 2016 Uluslararası Kumaş Tasarımı Yarışmasına” Çukurova Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri de katıldı. İTHİB’in 10 yıldır geleneksel hale gelen yarışmasına bu yıl özellikle Avrupa’dan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri de başvuruda bulundu.

ÇÜ Öğrencileri İlk 20 Finalist Arasına Girdi.

Yarışmanın ilk aşamasında ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ilk 20 finalist arasına girmeye hak kazanırken, yüksek lisans öğrencileri Arş. Gör. Fazilet Aşama, Hale Yılmaz ve Serdar Akyüz finale kalan isimler arasında yer aldı.

Ödüller Neler?

Birinci olan yarışmacıya 10.000 Avro, ikinciye 5.000 Avro ve üçüncüye 2.500 Avro para ödülü verilirken, yarışma birincisine uluslararası bir moda dergisinde 4 tam sayfalık tanıtıcı makale alanı sağlanacak. En yüksek dereceyi alan Türk adaya, Ekonomi Bakanlığı destek ve onaylarıyla İTHİB tarafından belirlenecek tasarımla ilgili bir eğitim kurumunda %90 devamlılık ve başarı şartı aranmak şartıyla yurt dışı eğitim hakkı tanınacak. Bunun yanı sıra ilk üçe giren yarışmacılara Première Vision Paris fuarını ziyaret, 6 Ay yabancı dil eğitimi ve endüstriyel tecrübe kazandırılması amacıyla İTHİB tarafından belirlenecek olan kurumlarda 1 aylık staj imkânı sağlanacak.

ATHİB’in Yarışmasına ÇÜ Öğrencileri Damga Vurdu…

Öte yandan, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından 5.’si düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ilk jüri değerlendirmesi tamamlandı. Türkiye genelinde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğrencilerinin katıldığı yarışmaya Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri damga vurdu.

Çukurova Üniversiteli öğrencilerinden Esra Bekiroğlu, Cansu Çevik, Merve Cingöz, Püren Sönmez, Gizem Aslanyürek, Göksu Aybacı ve Talip Yasin Yavuz ilk on finalist arasına girmeye hak kazandı.

Eğitim Desteği Ve Paris’te Düzenlenen Fuarı Ziyaret Etmeye Hak Kazandılar.

Öğrenciler bu başarıları ile LcWaikiki ve ATHİB iş birliği ile düzenlenen "LcWaikiki-Kurumsal Akademi"nin vereceği malzeme, tasarım ve üretim bilgilerini içeren 8 günlük bir programla sektöre örnek olacak eğitim desteği alma şansına kavuştu. Ayrıca, ATHİB 5. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasında finalist olan öğrenciler 5 gün sürecek olan 2017 Paris Premier Vision fuarını ziyaret edecek.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi