Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Öğretmenleri Şiirli Halk Tiyatrosu İle Sahnedeydi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Şiirli Halk Tiyatrosu “Güzel Köyün Âşıkları” adlı oyun izleyenlerden büyük ilgi gördü.

ÇÜ Afife Jale Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve akademisyen katılırken öğrenciler seyirlik halk tiyatrosu ögelerinden ve tiyatro tekniklerinden yararlanarak halk şiirlerinden örnekler sundu.

Bağlama eşliğinde halk şiirlerini türkü formunda seslendiren öğrenciler büyük alkış aldı. Akademisyenler, Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencilerinin ileriki yaşamlarında mesleklerini daha iyi icra etmelerine yardımcı olması amacıyla böyle bir etkinlik hazırladıklarını belirterek programın amacını şu şekilde açıkladı;

 

 

Şiirli Halk Tiyatrosu “Güzel Köyün Âşıkları”nı Sahnelediler

“Türkçe Öğretmenlerinin okullarda hazırladıkları etkinliklerle çocukları hayata hazırlamak, onların kendilerine güvenmelerini sağlamak ve yeteneklerini keşfetmek gibi bazı sorumlulukları vardır. Ayrıca Türk Edebiyatı’nın sevdirilmesi, öğrencilere Türkçe kurallarının öğretilmesi kadar önemlidir. Bu nedenle bölüm başkanımız ve diğer bölüm hocalarımız, öğrencilerimizin mesleğe hazırlanmasında bu tür etkinliklerin önemini göz önünde bulundurmakta ve öğrenci etkinliklerini destekleyerek düzenlenmesinde öncü olmaktadırlar. Geleceğimizin öğretmenlerin elinde şekilleneceğini unutmadan onları hayata hazırlamaya çalışmaktayız. Bu etkinlikleri izleyen diğer tüm konukların da hoşça vakit geçirdiklerini ümit etmekteyiz.”

 

   

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi