Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hasat Bayramı Coşkuyla Kutlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.06.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hasat Bayramı” bu yıl da coşkuyla kutlandı.

ÇÜ yerleşkesi içindeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çitiliği'nde düzenlenen hasat bayramına; Adana Valisi Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir ve bilim insanları katıldı.

Vali Büyük: “Tarım Alanındaki Gelişmelerde En Önemli Katkı Üniversitemizindir.”

Düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın tarım alanında çok özel bir öneme sahip olduğunu söyledi. Vali Büyük, "Adana, tarih boyunca tarım alanında yapılan çalışmalarda öncü ve yenilikleri ilk uygulayan kent olmuştur. Tarım alanındaki gelişmelerde mutlaka en önemli katkı Üniversitemizindir. Bu alanda yapılan her türlü çalışmayı takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Çiftçilerimize rehberlik yapan eğitim kurumlarımız, geleceğimiz için önemli katkılarda bulunacaklardır." dedi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Hasat Denilince Akla Buğday Gelir.”

Çukurova Üniversites, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise ÇÜ Ziraat Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen Hasat Bayramının, çiftçilerin bir üretim sezonu boyunca emeğinin, alın terinin ve sabrının karşılığını aldığı geleneksel bir şenlik olduğunu bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar hasat bayramı denilince akla gelen ilk ürünün buğday olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kibar şöyle konuştu;

 

"Hasat bayramı denilince akla gelen ilk ürün buğdaydır. Buğdayın ilk kültürü yaklaşık 10 bin yıl önce, 'Verimli hilal' denilen bölgede başlamıştır. Dünya nüfusunun beslenmesinde buğdayın önemi biliniyor. Dünya nüfusun artmasına rağmen tarım alanlarının sınırlı olması, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarımsal önemi, ciddi bir konuma getirmiştir. Çukurova toprakları bölgenin en verimli topraklarından biridir. Ziraat fakültemiz kurulduğu yıldan beri araştırma ve uygulama çiftliğinde başta tahıl ve narenciye olmak üzere değişik kültür bitkilerinde yaptığı araştırmalarla, bölge çiftçisine çok önemli bilgiler aktarmıştır. Bölge tarımının gelişmesinde öncü rol oynamıştır."

 

Prof. Dr. Elekçioğlu: “Adana'nın Tarım Potansiyeli Büyük.”

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu da, Adana'nın tarımsal potansiyeli en büyük kentlerden biri olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Elekçioğlu şöyle devam etti:  
"Adana'mız tarımsal potansiyeli en büyük illerimizin başında gelmektedir. Son yıllarda ilimizde tarıma büyük yatırımlar yapılmaktadır. Buna bağlı olarak tarıma dayalı sanayiinde hızla geliştiği görülmektedir. Artan nüfusun beslenme gereksinimi toprak ve su kaynaklarının giderek azalması, iklim değişikliği gibi küresel tehditler, açlık yoksulluk gibi sorunların daha ön plana çıkması, tarımsal potansiyeli yüksek olan ilimizin önemini arttıracaktır. Bu yıl Türkiye'de yaklaşık 23.5 milyon ton rekolte bekleniyor."

 

Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyeleri, buğday hasadının yapıldığı alana geçti. Burada bir süre hasadı izleyen Adana Valisi Mustafa Büyük ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, daha sonra biçerdövere binip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 
 
 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi