Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi “Heavent” Fuarı'nda..

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Turizm Yüksek Okulu, Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleştirilen ve kısa adı HEAVENT olan Avrupa Etkinlik Hizmetleri, Konaklama İşletmeleri ve Tedarikçileri Fuarı'na (European Exhibition for Event Services, Venues and Suppliers) katılarak, Adana'yı temsil etti.

Turizmle ilgili yeniliklerin paylaşılması amacıyla düzenlenen fuara temsilci olarak giden Ç.Ü. Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otel Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, fuarda açılan standları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Bu tür etkinliklerin çok yararlı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, yaptığı değerlendirmede, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bilindiği gibi turizm uygulamalı bir mesleki eğitim alanıdır ve dünyada turistlerin hızlı değişen isteklerine paralel olarak alandaki yeniliklere aynı hızla adapte olunmasını da gerektirir. HEAVENT gibi mesleki etkinlikleri, turizmcilerin mesleki yenilenme ihtiyaçlarını giderdikleri için çok gerekli görüyorum. Bu yıl HEAVENT’ta otelcilik, resepsiyon-karşılama sistemleri ve hizmetleri, ses, ışık ve efekt sistemleri, sahne, sinema ve sunu sistemleri, etkinlik yeri dizaynı-dekorasyon-dekor, turizm ve eğlence animasyonu, restorancılık, lojistik, multimedya ve bilgisayar sistemleri, iç mekan-dış mekan teknik malzemeleri ve hizmetleri, personel ajansları, iş sağlığı ve güvenliği, basın-yayıncılık, mesleki örgütlenmeler vb. gibi turizmle ilgili ve 22 farklı alt kategoriye mensup 222 sunucu-tedarikçi ile katılımcılar bir araya geldi. Çukurova Üniversitesi olarak, bu turizm etkinliğine katılarak faydalı bir deneyim elde ettik. Turizm eğitiminde dünyadaki değişimi yakalama ve kaliteyi daha da yükseltebilme açısından, olanaklar ölçüsünde bu tür etkinliklere daha sık katılmamız gerektiğine inanıyorum.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi