Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sağlık Sektöründe "Hemşir" Trendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.09.2014

Genellikle kadınlara özgü bir meslek olarak bildiğimiz hemşirelik,  günümüzde erkeklerin de tercih ettiği bir meslek haline geldi. Birçok meslekte olduğu gibi hemşirelikte de kadın-erkek ayrımını ortadan kaldıran bu tercihte tek fark,  erkek hemşirelere “HEMŞİR” denilmesi…

Sağlık sektörünün yeni trendi hemşir… Tarih boyunca ağırlıklı olarak kadınların yaptığı hemşirelik mesleğinde de cinsiyet ayrımı tamamen ortadan kalktı, kadın mesleği olarak algılanan hemşireliğe erkek eli değdi. Erkeklerin de meslek olarak tercih ettikleri hemşirelikte kadınlarla aralarındaki tek fark onlara hemşir deniliyor olması. Onun dışındaki tüm sağlık hizmet sunumu aynı titizlikle yapılıyor.

 

“Çoğu Zaman Doktor Zannediyorlar.”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 2010 yılından itibaren 54 hemşir görev yapıyor. Hastaların kendilerini doktor zannetmesinden dolayı zaman zaman sıkıntı yaşasalar da hallerinden oldukça memnunlar.

Hemşirelikte de Kadın-Erkek Ayrımı Ortadan Kalktı

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşire Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, erkek hemşirelerin görevlerini layığı ile yerine getirdiklerini ifade ederek, “Erkek arkadaşlarımızın hizmet ordumuza katılmalarından dolayı son derece mutluyuz. Erkek hemşireler mesleki anlamda ilk başlarda zorlansalar da artık son derece rahatlar. Birçok meslekte olduğu gibi artık bizim mesleğimizde de erkek-kadın ayrımı kalmadı” dedi.  

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi