Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Ç.Ü Balcalı Hastanesi’nde Ebe ve Hemşirelik Haftası Kutlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.05.2014

“Ebe ve Hemşirelik Haftası” etkinleri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde düzenlenen kutlama programıyla başladı.

Hipokrat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Azmi Yalçın, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, ÇÜ Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Başhekim Yardımcıları, öğretim üyesi hekimler, çeşitli hastanelerin yöneticileri, çok sayıda hemşire ve hemşire adayı katıldı.

Özgen: “Ebelik ve Hemşirelik Fedakârlık isteyen Bir Meslek.”

Programın açılış konuşmasını yapan ÇÜ Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, ebe ve hemşireliğin son derece fedakârlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekerek, zor koşullarda fedakârca çalışan ebe ve hemşirelerin gününü kutladığını dile getirdi.
Son yılarda Hemşirelik alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Özgen, hastane yönetiminden de son derece önemli destekler aldıklarını ifade etti.

Dr. Kiraz: “Hemşireler Son Derece önemli Bir Görev Üstleniyor.”

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kemal Kiraz da yaptığı konuşmada, mesleğini fedakâr ve cefakârca yürüten ebe ve hemşirelerin gününü kutladı. Dr. Kiraz hastalara birinci derece yakın olan hemşirelerin son derece önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Yalçın, Ebe ve Hemşirelerin Gününü Kutladı

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Azmi Yalçın ise hekimlerle birlikte çalışan hemşirelerin, toplumun sağlık ihtiyaçlarını ekip çalışmasıyla karşılayan, hastalar arasında fark gözetmeyen, her insana sevgi ve saygı duyan, onlara yardım eden meslek mensupları olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yalçın, bu vesile ile tüm ebe ve hemşirelerin haftasını kutladığını ifade etti.

Meslekte 20 Yılı Dolduranlara Plaket Verildi

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 20. yılını dolduran hemşirelere plaketleri çeşitli bölümlerde bulunan ve beraber çalıştıkları hocaları tarafından veridi. Törende zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi