Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hentbolun Yıldız ve Duaeyenleri Adana’da Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.06.2015

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun kurulduğu 1976 yılından bu yana ilk kuşak sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Hentbolun Yıldız ve Duayenleri Buluşması” Adana’da yapıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Eskişehir, Mersin, Hatay, Kastamonu başta Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hentbol ailesini havaalanında karşılayan organizasyon komitesi üyeleri tarafından Hentbolun Yıldızları Buluşması’na katılan konuklara Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesi’nde kokteyl verildi.

Konuklar ÇÜ Kano ve Kürek Merkezi’ne ayrıca Seyhan baraj Gölü’ne hayran kalan hentbolun duayenleri, bol bol fotoğraf çekti.

Daha sonra ÇÜ Lütfullah Aksungur Spor Salonu’na giden, aralarında eski milli sporcuların da bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana karmaları erkek ve kadınlar olarak 4 ayrı gösteri müsabakası yaptı.

Bazı eski sporcuların ilerlemiş yaşlarına rağmen attıkları goller, verdikleri paslar ve ilk günkü heyecanla keyifli ve coşkulu maç yapmaları beğeniyle izlendi.

Müsabakaları eski milli ve uluslararası hakemlerden Rifat Pala, Ziya Davaslıgil, Bülent Dede, Mustafa Şeker, İsmail Ceylan, Murat Bahadır, Kamil Dikici, Zafer Arslan, Davut Keskin, Zafer Şengeldi yönetti.

 

 

 

Bir Sonraki Buluşma İzmir’de…

Etkinlikle ilgili bilgi veren Organize Komitesi Başkan Yardımcısı Çukurova Üniversitesi Rektörlük Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, “Hentbol Yıldızları Buluşması”nın ilkinin Eskişehir’de daha sonra da İstanbul ve Trabzon’da gerçekleştirildiğini, 300 kadar ilk kuşak sporcu, hakem, antrenör ve yöneticiyi eşleriyle Adana’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Organizasyon için 3-4 aydır komite üyeleriyle toplantılar yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Yavuz, hentbol ailesini Adana’da topladıkları ve nostalji yaşattıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Etkinliğe önemli katkı sağlayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, eski İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yeni İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederiz.” dedi. Prof. Dr. Metin Yavuz, bir sonraki etkinliğin önümüzdeki yıl İzmir’de yapılacağı söyledi.

Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Bilgehan Çapraz da, organizasyondan çok etkilendiğini belirterek Hentbol Federasyonu’nun eksikliğini gideren hentbol dostlarına ve organizasyon komitesi  üyelerine teşekkür etti. Çapraz, organizasyonun her yıl farklı illerde yapılması konusunda gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladı.

 

 

Konuşmacılar Etkinliğin Önemine Değindi

Kazım Tekin, Okul Sporları Federasyonu Başkanı ve eski hentbolcu Ayhan Pala, Eski Hentbol Federasyonu Başkanı Günal Ensari, Düzenleme Komitesi Başkanı eski İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana eski İl Spor Müdürü Süleyman Çelik, Eskişehir eski İl Spor Müdürü İsmail Hakkı Ünal ve diğer konuşmacılar da, bu gibi buluşmaların önemine değindi.

Etkinliğin Parkzirve Tesisleri’ndeki bölümünde ise Eski hentbolcu ve milli hakem Kamil Dikici’nin hazırladığı sinevizyon eşliğinde Çukobirlikspor ve Çukurova Üniversitesi Hentbol Takımları olmak üzere, Adana’da hentbolun gelişimini anlattı. Etkinlikte, süper lige yükselen Çukobirlikspor takımına plaket takdim edildi.

 
 
 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi