Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ BESYO Antrenörlük Bölümü Hentbol Turnuvası Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.05.2017

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri arasında Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda gerçekleştirilen hentbol turnuvası hayli zevkli ve çekişmeli geçti.

Her takımının kız öğrenci oynatma zorunluluğu olan turnuvanın hakemliklerini eski Hentbol Milli Takımı antrenörü ve ilk kuşak hakemlerden Kazım Tekin, Uluslararası hakem ve Çukobirlikspor Kulübü Başkanı Bülent Dede, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile eski milli hakem ve merkez hakem kurulu üyesi gazeteci Ramazan Şanıvar yaptılar.

4 gün süren turnuva sonucunda normal süresi berabere biten maçta 7 metre atışlarıyla birinciliği Antrenörlük Bölümü 3.Sınıf öğrencileri, 2.liği Antrenörlük Bölümü 4.Sınıf öğrencileri alırken, 3.lüğü ise Antrenörlük Bölümü 1.Sınıf öğrencileri elde etti.

En İyiler Belli Oldu

Bu arada turnuvada en değerli erkek oyuncu Eren Kömürcük, en değerli kadın oyuncu Pelin Büyükbayram, en golcü oyuncu Fırat Yapıcı, en centilmen oyuncu Mehmet Emin Coşkun, en iyi kaleci Serhan Yıldırım, en iyi savunmacı Çağatay Beşiroğul, en başarılı antrenör Süleyman Tepe, en genç oyuncu Beyza Nur Ergül, en teknik oyuncu Serhat Kılınç, en başarılı oyuncu Erhan Keskin, turnuvanın sporcusu Onur Ali Akgül seçildi ve çeşitli ödüller verildi.

Dereceye giren takımlara BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, yardımcısı Ercan Yeldan, Antrenörlük Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Dilek Sevimli, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Dinç, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pervin Bilir, Yüksekokul Sekreteri Ayde Yasavbulat, öğretmen Mehmet Duman ödül verdi.

Turnuvada Sürpriz Doğum Günü

Turnuva son günü aynı zamanda oyunculardan Pelin Büyükbayram’ın doğum günü olması nedeniyle, arkadaşları sürpriz yaparak pasta kesti.

Turnuvanın ödül töreninde konuşan BESYO Müdürü Prof. Dr. Kurdak, bu gibi etkinliklerle öğrencilerin uluslararası oyun kurallarını öğrenmesi, sınav stresinden uzaklaşmaları ve kendi aralarında kaynaşmaları, dostlukları geliştirmeleri adına çok yararlı geçtiğini belirterek, turnuvaya emek veren BESYO öğretim görevlisi Kamil Dikici, okutman Mehmet Bilbek ile hakem ve diğer görevlilere de teşekkür etti ve günün anısına üniversitenin amblemi bulunan T-Shirt ve farklı hediyeler dağıttı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi