Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Eczacılık Fakültesi ‘Kariyer Günleri’ Kapsamında Dr. Obengül Ejder’i Konuk Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

19.03.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında Psikoterapist-Yazar Dr. Obengül Ejder, Eczacılık Fakültesi’ne konuk oldu.

Eczacılık Fakültesi Kariyer Günleri kapsamında Lütfullah Aksungur Amfisi’nde gerçekleşen konferansa Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Eczacı adaylarına "Hızlı Mor Balık" isimli konferans veren Dr. Obengül Ejder girişimcilik ve fark yaratmanın önemini kendi deneyimlerinden örnekler vererek anlattı.

 

İŞ HAYATININ ALTIN KURALLARI…

Dr. Ejder, günümüzde çok popüler olan girişimciliği “Başkalarının baktığı ama göremediği fırsatları görüp, bunları birer iş fikrine dönüştürebilme sanatı” olarak tanımlayarak, gerçek bir girişimci olabilmenin ilk şartının işini aşkla yapmaktan geçtiğini vurguladı. İş hayatında planlama ve koordinasyonun önemine de dikkat çeken Dr. Ejder, iş hayatının altın kurallarını “İşleri Organize Etme, Yapılan Hatalardan Dersler Çıkarma ve Araştırmacılık, Vizyon Oluşturma ve Geliştirme, Rekabet ve Sürdürülebilirlik, Değişimi Yönetmek, Farklılık Yaratmak ve İnovasyon.” olarak sıraladı.

DR. EJDER: “USTALARINIZA SAYGI BİRİNCİ KURALINIZ OLSUN.”
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Psikoterapist-Yazar Dr. Obengül Ejder öğrencilerle, eğitim hayatında deneyimlediklerini de paylaştı. Planlı yaşamanın hem eğitim, hem de mezun olduktan sonraki iş hayatında kendisine büyük kazanımlar sağladığını ifade eden Dr. Ejder, “ Unutmayın ki asıl mezun olduktan sonra hayat başlıyor. Bu hayata iyi entegre olabilmeniz için de şimdiden fark yaratmanın yollarını bulmak, akılda kalabilmek için çaba sarf etmek, bir yol yoksa da bir yol yaratmak, yeteneklerinizi iyi tanımak ve yenilikçi olmak zorundasınız. Ama bunları yaparken de altın oranınız her zaman, nerede/hangi konumda olursanız olun ‘ustalarınıza saygı’ birinci kuralınız olsun. İşte ancak bunları yerine getirirseniz hızlı mor balık misali mesleğinizde fark yaratıp hayallerinize kavuşabilirseniz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Ejder’e sunumun ardından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener tarafından teşekkür belgesi verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi