Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hodri Medya…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. ‘İletişim Seminerleri’nde bu kez Gazeteci yazar Haluk Şahin ağırlandı.

Genç iletişimci adaylarıyla buluşan Haluk Şahin, “Kitle İletişimde Nereden Nereye?” Gelindiği konusunda mesleki deneyimlerini ve bu konudaki çalışmalarını aktardı.

Haluk Şahin, iyi bir iletişimci olmaya karar veren gençlerin, yaşadığı toplumun ve dünyadaki tüm gelişmeleri tarafsız, mesleki etik, demokrasinin ilkelerine uyarak takip etmesi gerektiğini belirti. Genç iletişimcilere, Kendi hayatlarına bir roman gibi bakmalarını tavsiye eden Şahin, iyi bir kitap okuyucusu olan iletişimcinin empati kurarak, başka hayatların varlığının mümkün olacağını fark ederek mesleki alanda başarılı olacaklarını söyledi.

 

 

“TRT’nin Yayın Hayatına Başlaması Türkiye’de Medyanın Dönüm Noktasıdır.

TRT’nin yayın hayatına başlamasının Türkiye’de medyanın dönüm noktası olduğunu belirten Haluk Şahin, bu dönemde TRT’nin yayın akışı, yapılan programlar ve 1990 yılında özel televizyonculuğun başlamasıyla reytinglerin programlar üzerinde ne kadar önemli bir belirleyici faktör olduğuna değindi.

“İyi Bir İletişimci Teknolojiyi Yakından Takip Etmelidir.”

Matbaayla başlayan değişim sürecinin, teknolojik gelişmelerle hız kazandığı ve gelişen teknolojinin eski teknolojiyi yok ettiğinden söz eden Şahin, 15-50 yıl içindeki değişimlerin gazeteciliğin sınırlarını değiştirdiğini ve farklı rollerin aynı noktada çalışmak zorunda kaldığını, iletişimin eskisi gibi değerlendirilmemesi gerektiğinin, iyi bir iletişimcinin dijital teknolojinin talep ettiği kişiler olması gerektiğini ve temel formasyon, dile hakim olma, felsefe, sosyoloji gibi alanlarda kendisini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Dinleyicilerden gelen soruları değerlendiren Haluk Şahin’e genç iletişimler tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Konferans toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi